ΤΟΠΙΚΑ

Διαφέρουν οι εκτιμήσεις για τη συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ

διαφέρουν-οι-εκτιμήσεις-για-τη-συνάντ-851206

Πολιτική «καραμπόλα» στον περιφερειακό. Το κρίσιμο ραντεβού με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά στην Αθήνα «έπεσε» σε επίπεδο γενικού γραμματέα. Βουλευτές -με απουσίες- και κορυφαίοι τοπικοί φορείς βρήκαν κλειστή την πόρτα του υπουργού, με τον οποίο επρόκειτο να συναντηθούν.
Σκηνές απίστευτες διαδραματίστηκαν εντός και εκτός του υπουργείου, με τους προσκεκλημένους από τη ΝΑΜ στη συνάντηση να επιχειρούν παρασκηνιακά να διακριβώσουν τους λόγους ακύρωσης της συνάντησης, μιλώντας ακόμη και για προχειρότητα στο χειρισμό μιας κορυφαίας σημασίας για τη Μαγνησία σύσκεψης.
Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο, έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές του ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφέστατες αιχμές για λογικές παραγοντισμού και ηγεμονισμού, που εμβόλισαν στη συνάντηση αιρετών και φορέων με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.
«Φωτογραφίζοντας» τους απόντες της χθεσινής συνάντησης –Θαν. Νάκο και Γ. Σούρλα- ο νομάρχης Μαγνησίας μίλησε για προσπάθεια προσωπικής πίστωσης διεκδικήσεων ή κατακτήσεων. Ως υπαίτιους για την μεγάλη καθυστέρηση συνάντησης με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το έργο του περιφερειακού υπέδειξε τους δύο κυβερνητικούς συναδέλφους της στη Μαγνησία η βουλευτής τής Ν.Δ. Ζέττα Μακρή.
Εμφανώς ενοχλημένη η πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, βουλευτής Ροδούλα Ζήση, μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Κατσιγιάννη εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για υποβάθμιση των φορέων της Μαγνησίας.
«Η σύσκεψη υποβαθμίστηκε», επισήμανε η κ. Ζήση. Εγώ κλήθηκα για να συναντηθούμε με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και μετά από μία χαλαρή διαδικασία μάς παρέπεμψαν στο Γ.Γ του υπουργείου. Αυτό είναι αδιανόητο και το καταγγέλλω. Έπρεπε σε αυτή τη σύσκεψη να είναι όλοι παρόντες και όχι να επιχειρείται να διασπαστεί ένα μέτωπο του Νομού για το συγκεκριμένο έργο.
Δεν αντιλαμβάνομαι και φυσικά δεν αποδέχομαι ως δέσμευση τα όσα συζητήθηκαν με τον κ. Κατσιγιάννη.
Ως βουλευτής του Νομού απαιτώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις, υπογεγραμμένες από τον ίδιο τον Υπουργό».
Την ίδια στιγμή σε απόλυτη διάσταση με την ικανοποίηση που δήλωσε ο Απ. Παπατόλιας εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης.
Εμφανώς δυσαρεστημένος για την απρόσμενη εξέλιξη που έλαβε η συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι η χθεσινή μετάβαση στην Αθήνα δεν προσέφερε τίποτε νεότερο.
Σε μια προσπάθεια πάντως να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σχετικά με την αντιμετώπιση που έτυχαν πολιτικοί και φορείς της Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν «ποντάρει» στον διάλογο με τον Γ. Σουφλιά, ώστε να αποσπάσουν δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για την εξέλιξη του έργου, ο Απ. Παπατόλιας δήλωσε χθες:
«Είναι πολιτικά προφανές πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς υιοθετεί τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης, με δεδομένο ότι οι θέσεις που εξέφρασαν σήμερα στην επιτροπή ο Γ.Γ. του υπουργείου κ. Κατσιγιάννης και ο αρμόδιος Διευθυντής για θέματα Οδικών έργων, αποτέλεσαν – πριν ανακοινωθούν σε εμάς – την εισήγησή τους προς τον Υπουργό».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Μαγνησία περιμένει και έγγραφη απάντηση-δέσμευση για όσα συμφωνήθηκαν χθες από τον ίδιο τον υπουργό.
Για τη μη συμμετοχή του υπουργού Γ. Σουφλιά στη συνάντηση ο κ. Παπατόλιας διευκρίνισε πως το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο, καθώς είχε προηγηθεί συνεννόηση της Γενικής Γραμματέως της ΝΑΜ κ. Γιόλας Βαλατσού με τη Γραμματέα του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Κοτούλα, την κ. Ασημίδου.

«Θα τους στερούσε τη χαρά…»
Στο μεταξύ ο νομάρχης Μαγνησίας με τη δήλωσή του παρουσιάζει τις δικές του πληροφορίες και εκτιμήσεις για το παρασκήνιο της κατάληξης των φορέων στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.
«Κάποιοι –αναφέρει- δεν είδαν με καλό μάτι την πρωτοβουλία της ΝΑΜ και των φορέων της περιοχής μας για τον Περιφερειακό, γιατί θα τους στερούσε τη χαρά να παρουσιάσουν την άμεση εγκατάσταση εργολάβου για τον βόριο κλάδο της παράκαμψης (αρχαιολογικός χώρος), ως δικό τους επίτευγμα. Μακριά όμως τέτοιες αντιλήψεις από τη νέα νομαρχιακή αρχή, από τη λογική του παραγοντισμού και το

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου