ΤΟΠΙΚΑ

Εμ πληρώνουμε, εμ μας δουλεύουν

εμ-πληρώνουμε-εμ-μας-δουλεύουν-851206

Με την «υψηλή πολιτική», δηλαδή κυρίως τα ευφυολογήματα κατά της αντιπολίτευσης και την καλλιέργεια του προσωπικού προφίλ, φαίνεται ότι ασχολούνται τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, γι αυτό δεν υπάρχει χρόνος να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην αγορά.
Αν μιλήσουμε για όργιο αισχροκέρδειας, θα μας απαντήσουν ότι…ο όρος δεν υφίσταται κι ότι υπάρχει καθεστώς ελεύθερης αγοράς. Αν αναφερθούμε σε μπαράζ κερδοσκοπίας, το δίδυμο Σιούφα-Παπαθανασίου θα πει ότι «ο πολίτης-καταναλωτής, συγκρίνει και επιλέγει με βάση την καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές».
Για το πρώτο, απαντούν οι καθημερινές περιπτώσεις αλλοιωμένων και νοθευμένων ειδών διατροφής. Για το δεύτερο, των χαμηλών τιμών, η απάντηση έρχεται από την ανατίμηση κατά 14% που υπήρξε το πρώτο δίμηνο του 2007 σε 1.000 προϊόντα, μετά το 17% που είχε επιβληθεί σε 3.600 προϊόντα την περασμένη χρονιά.
Με το απαράμιλλο χιούμορ του το δίδυμο του ΥΠΑΝ σχολίασε το γεγονός της οικονομικής αφαίμαξης των καταναλωτών, λέγοντας ότι οι ανατιμήσεις κάτω του πληθωρισμού είναι περισσότερες. Κανονικό δούλεμα δηλαδή…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου