ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία Νομαρχίας Μαγνησίας για μείωση των τροχαίων

πρωτοβουλία-νομαρχίας-μαγνησίας-για-851206

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα αναλάβει την πρωτοβουλία υλοποίησης προγράμματος δράσεων, το οποίο θα αποσκοπεί στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο Νομό.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας, μιλώντας χθες, στην εκδήλωση για την «Πολιτική δημόσιας τάξης και ασφάλειας για το έτος 2007», την οποία διοργάνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ.
Όπως είπε ο Νομάρχης, «η κοινωνία της Μαγνησίας απαιτεί πρόληψη, ενημέρωση και δημιουργία υπευθύνων οδηγών, επίσης, σωστή διαχείριση και συντήρηση του οδικού δικτύου». Σημείωσε δε ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την μείωση των τροχαίων, η ΝΑΜ θα προσχωρήσει άμεσα σε συνεργασία με άλλους φορείς στη δημιουργία έντυπου υλικού για την ενημέρωση – εκπαίδευση των μαθητών, το οποίο θα μοιρασθεί στα σχολεία.
Επεσήμανε ότι, η εφαρμογή του προγράμματος «Υποχρεωτική Επιστροφή» & «Ασφαλώς κυκλοφορώ, ενημερωμένος από μικρός» της ΕΝΑΕ σε συνδυασμό με την επικείμενη συνεργασία της ΝΑΜ με το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων για την υλοποίηση ημερίδων σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στο επόμενο διάστημα.
Για τη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος ο Νομάρχης πρότεινε να γίνουν: εντοπισμός των επικίνδυνων θέσεων και στη συνέχεια επεμβάσεις, βελτίωση σήμανσης, βελτίωση οδοστρωμάτων, τυποποίηση και βελτίωση στηθαίων ασφαλείας (μπαριέρες,), βελτίωση ηλεκτροφωτισμού, σύνταξη κανονισμών, μελέτες επιπτώσεων και τακτική επιθεώρηση των τεχνικών λύσεων.

Χαιρετισμοί
Στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, έδωσε συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για την δράση της, ενώ εξήρε το γεγονός ότι στην υπηρεσία δεν έχουν εμφανιστεί επίορκοι αστυνομικοί και παρααστυνομικά κυκλώματα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι αυτή η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα για τους πολίτες.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Δήμαρχοι Πορταριάς και Μουρεσίου, κ.κ. Κοντορίζος και Λεβέντης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης και αρκετοί αστυνομκοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου