ΤΟΠΙΚΑ

Κηδεύτηκε ο Γιάννης Βαρθολομαίος

κηδεύτηκε-ο-γιάννης-βαρθολομαίος-851206

Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, της Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα, σχεδόν σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, του Νικήτα Κακλαμάνη, του Μιλτιάδη Έβερτ, του Λευτέρη Ζαγορίτη, του Νίκου Γκαργκάνα, διοικητών ασφαλιστικών ταμείων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος συναδέλφων, συγγενών και φίλων κηδεύτηκε τη Δευτέρα ο διευθυντής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος.
Συγκλονισμένη η οικογένεια του εκλιπόντος, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του, δέχθηκαν τα συλλυπητήρια όσων βρέθηκαν στο Α Νεκροταφείο της Αθήνας, όπου ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία.
Στον επικήδειο λόγο, που εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε: «Αποχαιρετούμε έναν πολύτιμο συνεργάτη, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθεια αναδιοργάνωσης σε ένα μεγάλο οργανισμό και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή την προσφορά του».
Απέναντι στον εκλιπόντα, τη γυναίκα του και τα παιδιά του, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψουμε η συγκυρία μιας στιγμής να σβήσει το φως μιας ολόκληρης ζωής».
Μιλώντας με τη σειρά του για το χαμό του Γιάννη Βαρθολομαίου, ο Μιλτιάδης Έβερτ τόνισε ότι έφυγε ένας καλός φίλος και ένας λαμπρός επιστήμονας, που αποτελούσε παράδειγμα για τη συνέπεια, την εργατικότητα, το ήθος και την εντιμότητά του.
Στη σημαντική και ανιδιοτελή προσφορά του Γιάννη Βαρθολομαίου αναφέρθηκε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Δημήτρης Κυρζόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι ο εκλιπών υπηρέτησε με κριτήρια πολιτικά και όχι μικροπολιτικά και δίδαξε ήθος.
Εξήρε δε, την προσπάθεια του Γιάννη Βαρθολομαίου στο νευραλγικό τομέα της υγείας, μέσα από την οποία φάνηκαν καθαρά οι ικανότητές του, χάρη στις οποίες διαμορφώθηκαν συνθήκες διαλόγου και εργασιακής ειρήνης. «Για τους συνεργάτες του» κατέληξε, «η μεγαλύτερη καταξίωση θα είναι η συνέχιση του έργου του».
Λόγω πένθους, όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ήταν κλειστές από τη 1 το μεσημέρι χθες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου