ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη της επίθεσης εναντίον του ΚΚΕ από τους Χρυσαυγίτες

καταδίκη-της-επίθεσης-εναντίον-του-κκ-671565

Aνακοίνωση καταδίκης της επίθεσης που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ από τη Χρυσή Αυγή εξέδωσε η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας που μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το κρίσιμο ζήτημα είναι τι κάνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Η ιστορία διδάσκει ότι μόνο ένα μαζικό και ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο μπορεί να φράξει το δρόμο στη φασιστική απειλή! Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάθε δημοκράτης/ισσα παράλληλα με τον αγώνα ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα και την κυβέρνηση οφείλουν να παλέψουν και ενάντια στη ναζιστική απειλή. Άλλωστε πρόκειται για τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος που ονομάζεται δικτατορία του κεφαλαίου.»

Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης εξάλλου σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την επιδρομή χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ, το βράδυ της Πέμπτης, 12 Σεπτέμβρη, στο Πέραμα.

«Για μια ακόμα φορά οι νεοναζί -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση- μάς δείχνουν ότι δε θέλουν να ορθώσουν ανάστημα στο φως του ήλιου, απέναντι σ’ αυτούς που διαλύουν τη χώρα και στραγγαλίζουν τον λαό, αλλά στήνουν καρτέρια μες στο σκοτάδι ενάντια σ’ όσους αντιστέκονται στη διάλυση και στο στραγγάλισμα. Απέναντι στη μουλωχτή δράση των ναζιστικών συμμοριών η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί είναι η ανοιχτή πολιτική οργάνωση και δράση του λαού. Ο λαός πρέπει να απομονώσει τους φασίστες, να μην τους αφήνει να ασκούν τρομοκρατία στις γειτονιές του, να μην τους επιτρέπει να επιβάλουν τη σιωπή και την πολιτική αδράνεια εκεί όπου οι εργαζόμενοι ζουν τις αθλιότητες του σάπιου συστήματος κι όπου -μονάχα εκεί- γεννιούνται σοβαρές εστίες αντίστασης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου