ΤΟΠΙΚΑ

Κατεβάζει ρολά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

κατεβάζει-ρολά-το-πανεπιστήμιο-θεσσα-671218

Για σήμερα, Τρίτη αποφάσισε η Σύγκλητος κι ενώ οι διοικητικοί προχωρούν σε πενθήμερη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες

Κατεβάζει… ρολά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντιδρώντας στην προοπτική να τεθεί έστω κι ένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα. Η λίστα των ονομάτων των 1.765 υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αναμενόταν χθες, ωστόσο η ανακοίνωση πήρε παράταση έως την ερχόμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Σε συμβολική αναστολή της λειτουργίας του προχωρά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλία.

Χθες, στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, μετά από αίτημα που κατέθεσε στη γραμματεία του οργάνου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος, αποφασίστηκε ομόφωνα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να αναστείλει τη λειτουργία του, συμβολικά για σήμερα, Τρίτη.

Με αυτόν τον τρόπο, διοίκηση του ιδρύματος, διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, συμπαραστέκονται ενεργά στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων με στόχο μηδενικές διαθεσιμότητες προσωπικού στο θεσσαλικό ΑΕΙ. Υπάρχει μάλιστα η διάθεση για κορύφωση των κινητοποιήσεων.

Πρόκειται άλλωστε για έναν κοινό αγώνα, από τη στιγμή που το τοπικό ίδρυμα έχει έλλειμμα 59 διοικητικών σύμφωνα με τον αλγόριθμο του Υπουργείου Παιδείας -65 σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του Πανεπιστημίου- και σε περίπτωση απομάκρυνσης έστω και ενός υπαλλήλου, θα δημιουργηθεί ζήτημα με την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και κατ’ επέκταση του ιδρύματος.

Από την κινητοποίηση εκτιμάται ότι δε θα επηρεαστεί η εξεταστική των φοιτητών, που θα διεξαχθεί κανονικά.

Στο μεταξύ, χθες, ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Π.Θ., αποφάσισε σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση να προχωρήσει σε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση έως και την ερχόμενη Παρασκευή, συνεχίζοντας τον αγώνα του ενάντια στις επικείμενες διαθεσιμότητες.

Η λίστα των ονομάτων επρόκειτο να ανακοινωθεί χθες από το Υπουργείο, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Η ανακοίνωση αναμένεται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και οι διοικητικοί θα συνεχίσουν τον καθολικό αγώνα τους.

Ούτε χθες, λειτούργησαν οι γραμματείες των τμημάτων, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου