ΤΟΠΙΚΑ

Δύο συλλήψεις στον Βόλο για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

δύο-συλλήψεις-στον-βόλο-για-παράβαση-τ-670674

Εκατοντάδες αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων κατέσχεσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε επιχείρηση χθες το πρωί στον Βόλο. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες, αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 58 ετών και ημεδαπό ηλικίας 54 ετών.

Συγκεκριμένα συνέλαβαν τον πρώτο να μεταφέρει τα αφορολόγητα τσιγάρα και να ετοιμάζεται να τα παραδώσει στον δεύτερο.

Στο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούταν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.500 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν ένσημη ταινία φορολόγησης.

Αστυνομικοί παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τον 58χρονο, μετά από πληροφορίες που είχαν για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο 58χρονος είχε παραλάβει τα παράνομα τσιγάρα μέσω κούριερ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Μετά από μακροσκελή διαδικασία και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. Πληρεξούσιος δικηγόρος των κατηγορουμένων ήταν ο Νικόλαος Βούλγαρης.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τοπικά, λόγω του όγκου των κατασχεμένων. Τα κατασχεμένα πακέτα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βόλου για προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου