ΤΟΠΙΚΑ

Στα «κεραμίδια» οι ιδιώτες πάροχοι υγείας

στα-κεραμίδια-οι-ιδιώτες-πάροχοι-υγ-670820

Αιχμές κατά του ΕΟΔΥ για καθυστέρηση των εμβολιασμών στους τροφίμους

Στα «κεραμίδια» βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δομών υγείας του Βόλου εκφράζοντας έντονη δυσφορία για την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και τον ΕΟΔΥ.

Οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας έχουν ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να ενταχθούν στο πρόγραμμα προτεραιοποίησης εμβολιασμών, προκειμένου να «θωρακίσουν» τους τροφίμους που φιλοξενούν από τον κορονοϊό.

Το αίτημα είχε κατατεθεί συλλογικά από την Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και τον ΕΟΔΥ, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί στις δομές υγείας γίνονται από τις Κινητές Μονάδες του Οργανισμού.

Μολονότι όμως το αίτημα έχει υποβληθεί από τα τέλη Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ φέρεται να μην έχει ακόμη απαντήσει θετικά για το πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ιδιωτικές κλινικές, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των κλινικαρχών.

«Θα πρέπει η διαδικασία του εμβολιασμού να ξεκινήσει άμεσα και για τις ιδιωτικές δομές υγείας. Από τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ ανέλαβε την υποχρέωση σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ελευθερία» θα πρέπει να το κάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ανώτερος παράγοντας ιδιωτικής δομής που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σημειώνεται πως το θέμα του εμβολιασμού των τροφίμων στις ιδιωτικές δομές απασχολεί και τους συγγενείς που έχουν δικούς τους ανθρώπους μέσα στις κλινικές.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει άμεσα να προχωρήσει στον εμβολιασμό και αυτών των ανθρώπων. Όπως εμβολιάζονται οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να εμβολιαστούν και οι τρόφιμοι των ιδιωτικών δομών υγείας για να μην κινδυνεύουν από τον κορονοϊό», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δ.Ε., κόρη ηλικιωμένου τροφίμου σε μία από τις ιδιωτικές δομές υγείας του Βόλου, που βρίσκεται σε αναμονή για να εμβολιαστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου