ΤΟΠΙΚΑ

Γειά σου Θανάση! Αντίο Θανάση!

γειά-σου-θανάση-αντίο-θανάση-851206

Το εκρηκτικό κλίμα στην τοπική Νέα Δημοκρατία είχε διαφανεί αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Μαγνησίας το Σάββατο το απόγευμα στο Δημαρχείο του Βόλου. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Μήτρου είχε αποχωρήσει εμφανώς χολωμένος, χωρίς να δεχτεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχολιασμού του εκλογικού αποτελέσματος. Την Κυριακή επανήλθε με δηλώσεις του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, με τις οποίες επέρριπτε σαφέστατες ευθύνες στο πολιτικό γραφείο του Θανάση Νάκου για το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα του ιδίου.
Ο πρώην Δήμαρχος Βόλου χθες το πρωί ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους και με συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό ASTRA επαναβεβαίωσε τις καταγγελίες του κατά του Θανάση Νάκου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ο Υφυπουργός υπέκυψε στις πιέσεις των Καποδιστριακών δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας εξ’ αιτίας των επερχόμενων εθνικών εκλογών!
Άμεση ήταν η αντίδραση γνωστών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μήτρου. Πιο συγκεκριμένα σαφείς αποστάσεις με ραδιοφωνική του συνέντευξη κράτησε ο Δήμαρχος Αρτέμιδος Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν επίσης δεν εξελέγη στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ. Ο Αντιδήμαρχος Βόλου Βαγγέλης Καπούλας σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη είπε με έμφαση τα εξής: «Πριν δυο χρόνια είχα πει δημοσίως ότι ο Κυριάκος Μήτρου συμπεριφέρεται πολιτικά άθλια και αχάριστα. Σήμερα είναι η μέρα που επιβεβαιώνομαι.»
Να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος Βόλου είχε αποδώσει την ήττα του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές σχεδόν εξ ολοκλήρου στην βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, ξεκινώντας αμέσως μετά τις εκλογές σκληρή πολεμική εναντίον της, η οποία διήρκησε πάνω από τρεις μήνες.
Πάντως ο κύκλος εσωστρέφειας στην τοπική Νέα Δημοκρατία είχε ξεκινήσει με την εκλογή εκλεκτόρων της ΤΕΔΚ, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2002, τότε που η πλειοψηφία του Δημάρχου Κυριάκου Μήτρου είχε επιλέξει ως εκλέκτορες Παύλο Μαρκάκη και Βαγγέλη Γούσιο και είχε καταψηφίσει το σημερινό Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπούλα. Φαίνεται ότι η γαλάζια κρίση κλείνει τον κύκλο της ή μετατίθεται σε άλλο επίπεδο και πάλι με αφορμή τις εκλογές της ΤΕΔΚ του 2006, τέσσερα ολόκληρα χρόνια αργότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου