ΤΟΠΙΚΑ

Δεν άνοιξε μύτη… στη Νέα Δημοκρατία

δεν-άνοιξε-μύτη-στη-νέα-δημοκρατία-851206

Η παραίνεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να διατηρηθεί η ενότητα -σε μία δύσκολη περίοδο όπως τονίστηκε- και να μην αναλωθεί η χθεσινή νομαρχιακή συνέλευση σε πολιτικές αντιπαραθέσεις με φόντο τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του προηγούμενου Οκτώβρη, λειτούργησε καταλυτικά και έτσι χθες τα στόματα όλων παρέμειναν ερμητικά κλειστά.
Μόνο “χωροταξικά” στο χώρο που πραγματοποιήθηκε στη «Λουκάντα» η Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος, διέκρινε κανείς “τα στρατόπεδα” ένθεν και ένθεν που διαμορφώθηκαν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν ηλεκτρισμένη από την αρχή, ενώ όταν στο χώρο προσήλθαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Σάκης Κοκκίνης και Γιώργος Μουλάς μαζί με την πρώην δημοτική σύμβουλο κ. Ρίτσα Βούλγαρη, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Γ. Χαλκιαδόπουλο, τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Αλ. Γούναρη και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στις νομαρχιακές εκλογές κατήλθαν ως υποψήφιοι ή στήριξαν τους «Ανοιχτούς Δρόμους», επικράτησε προς στιγμή αμηχανία.
Λίγο αργότερα επιχείρησε ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Αλεξογιάννης να θέσει θέμα, στη συνέλευση ωστόσο παρενέβησαν οι κ.κ. Γ. Σούρλας και Ζέττα Μακρή που ζήτησαν οι εργασίες της συνέλευσης να ολοκληρωθούν μετά την εισήγηση του βουλευτή Φθιώτιδος Ν. Σταυρογιάννη, ώστε να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις που θα τραυματίσουν το κόμμα.
Στο πάνελ με τον βουλευτή Φθιώτιδος, εκτός από τους δύο προαναφερθέντες βουλευτές, παρακάθησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέτρος Μπλάνας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας , ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Κίτσιος και ο γραμματέας Μιχ. Παπαϊωάννου.
Έλαμψε δια της απουσία του ο πρώην δήμαρχος Κ. Μήτρου, ενώ το παρών έδωσαν ο πρώην Νομάρχης Γιάννης Πρίντζος οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Κ. Γκαβόπουλος, Ε. Αντωνοπούλου, Π. Σούρλας, Β. Χατζόπουλος, Κ. Σαρρής, Π. Μπατζιάκας, Αν. Γάτος , η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και από τους ΟΤΑ οι κ.κ. Θ. Παπαυεθυμίου, Μπ.Ζάχος, Β. Κυριαζής, Δημ Γάτος, Απ. Αρέθας, Κων. Κανάρης, Τ. Δουλόπουλος, Π. Μαρκάκης, Στ. Βακούλας, Ν. Κοίλιας και Γ. Κουφογιώργος από τη Ν. Ιωνία κ.α.

Αλώβητος
ο Καραμανλής
Ενότητα και επαγρύπνηση εν όψει των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε και εάν γίνουν συνέστησε, ο κ. Νίκος Σταυριογιάννης βουλευτής Φθιώτιδος που μίλησε στη Ν.Σ αλλά και οι κ.κ. Γ. Σούρλας και Ζέττα Μακρή.
Ο κ. Ν. Σταυρογιάννης υποστήριξε ότι τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν μείωση της ψαλίδας είναι εφήμερα και εμφανίστηκε με τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται στο ακέραιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την πολιτική που ασκεί και την αποφασιστικότητά του να επιβάλλει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.
Ο ίδιος μάλιστα επέμεινε ότι παρ όλο ότι η περίοδος είναι δύσκολη για την Κυβέρνηση η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τις ελπίδες της στη Νέα Δημοκρατία .
Όσον αφορά στον Υπουργό Απασχόλησης ο βουλευτής Φθιώτιδος υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του, εάν και ανέφερε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ευθιξία σημειώνοντας ωστόσο ότι ο καθείς την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Ο κ. Σταυρογιάννης υπεραμύνθηκε του έργου της Κυβέρνησης εκτιμώντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια και παρά τα προβλήματα που κληρονόμησε – όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ στη χώρα- παράχτηκε ένα σημαντικό έργο και αναφέρθηκε στη μείωση του ελλείμματος, στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που προχωρά η Νέα Δημοκρατία.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, μιλώντας για το θέμα των ομολόγων, υποστήριξε ότι το όλο θέμα διογκώνεται εξαιρετικά από το ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι “η Κυβέρνηση χτυπιέται λυσσαλέα από τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία προσπαθεί να χαλιναγωγήσει”. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για δημαγωγία και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ανάλογα με τη στιγμή επιχειρεί διαφορετική ανάγνωση των δημοσκοπήσεων και επανέλαβε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ηγέτης μακράς πνοής που με την πολιτική του θα αναμορφώσει την Ελλάδα, κερδίζοντας και το επόμενο στοίχημα των εκλογών.
Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κ. Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας ωστόσο ότι στην πολιτική υπάρχουν πάντα ευθύνες αλλά δεν αφορούν όλους το ίδιο.
Η βουλευτής Μαγνησίας εμφανίστηκε σίγουρη ότι η Ν.Δ όταν κληθεί θα ανανεώσει την λαϊκή εντολή και στις επόμενες εθνικές εκλογές ενώ για τα σκάνδαλα ανέφερε ότι ήδη με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έχει ζητηθεί να εξυγιανθεί η υπόθεση και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. “Είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, πρόσθεσε η ίδια παρ όλη τη δύσκολη πολιτική συγκυρία και δεν χρειάζεται δημοσκοπήσεις για να το πιστοποιήσουν αυτό.”.

Προχωρούν
ενωμένοι;
Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και η ανησυχία ότι μπορεί η συνέλευση να μετατραπεί σε μάχη χαρακωμάτων, υποχρέωσε τόσο τους δύο τοπικούς βουλευτές που ήταν παρόντες όσο και τον κ. Σταυρογιάννη που ήταν υπεύθυνος από την Κ.Ο για τη χθεσινή διαδικασία, να περιορίσουν τη συζήτηση σε έναν γενικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου και στην αναφορά των εσωκομματικών διαδικασιών που θα τηρηθούν για την εκλογή των νέων οργάνων πριν από το 70 προγραμματικό συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο.
Σε ερωτήσεις μάλιστα που δέχτηκαν και οι τρεις αναφορικά με τις αντιπαραθέσεις σε τοπικό επίπεδο που δημιουργήθηκαν μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές , επισήμαναν ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα.
“Οφείλουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρογιάννης και να προχωράμε ενωμένοι.”
“Υπάρχει συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη σήμερα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας. Τα στελέχη μας έχουν κρίση και ξέρουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την κάθε κατάσταση”.
“Το κύριο μέλημά μας, υπογράμμισε με τη σειρά της η κ. Ζέττα Μακρή, είναι η επανεκλογή της Ν.Δ στην Κυβέρνηση και του Κ. Καραμανλή στη θέση του Πρωθυπουργού. Ο Νομός μας και πάλι με πίστη και ενωμένος θα δώσει μία μεγάλη νίκη στην παράταξή μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου