ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές Περιβαλλοντικό Συνέδριο στη Σκιάθο

διεθνές-περιβαλλοντικό-συνέδριο-στη-851206

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, τον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και το Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο ‘First Conference on Environmental Management, Engineering, Planning and Economics’ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο από Κυριακή 24 έως Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007. Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τα παρακάτω επιστημονικά πεδία:
Αειφόρος ανάπτυξη, Αέριοι ρύποι και αιωρούμενα σωματίδια, Ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων, Ανάλυση και προστασία οικοσυστημάτων, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, Βιομηχανικά απόβλητα, Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και τηλεπισκόπηση, Διαχείριση παράκτιου περιβάλλοντος, Διαχείριση στερεών αποβλήτων, Διαχείριση υδατικών πόρων, Εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Ενέργεια και περιβάλλον, Οικονομική του περιβάλλοντος, Οικοτοξικολογία, Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Περιβαλλοντική νομοθεσία και πολιτική, Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, Ρύπανση υδάτων – πόσιμο νερό
Τεχνολογίες αντιρρύπανσης, Τουρισμός και περιβάλλον, Φαινόμενο του θερμοκηπίου – κλιματικές αλλαγές, Φυσικά συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.
Τα πρακτικά του συνεδρίου θα εκδοθούν σε έντυπη μορφή και θα περιλαμβάνουν το πλήρες κείμενο των εργασιών που θα παρουσιασθούν στο συνέδριο και όχι μόνο τις περιλήψεις. Επιλεγμένες εργασίες θα δημοσιευθούν, μετά από κρίση, στα παρακάτω διεθνή επιστημονικά περιοδικά: Journal of Environmental Science and Health (Part A), Desalination, Water Air and Soil Pollution; Focus, International Journal of Sustainable Development and Planning.
Επίσημος προσκεκλημένος του συνεδρίου είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας George Tchobanoglous, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστήμιου του Davis της Καλιφόρνιας, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα το πόσιμο νερό. Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος καλούνται να συμμετάσχουν σε έκθεση που θα λειτουργήσει στους χώρους του συνεδρίου.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο κ. Αθανάσιος Κούγκολος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και αντιπρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου (ΤΕΕ), ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης (Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, ΕΜΠ) ο κ. Αβραάμ Καραγιαννίδης (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, ΑΠΘ) και ο κ. Πέτρος Σαμαράς (Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου