ΤΟΠΙΚΑ

Όταν οι πολιτικοί σκυλεύουν…

όταν-οι-πολιτικοί-σκυλεύουν-851206

Μα δεν υπάρχει τίποτε ενώπιον του οποίου να ορρωδούν οι πολιτικάντηδες; (Διότι συμπεριφορά πολιτικάντηδων και όχι πολιτικών είναι όσα παρακολουθούμε μετά το κτηνώδες έγκλημα, στο προκαθορισμένο «ραντεβού θανάτου» της Παιανίας).
Είναι δυνατόν ακόμη και μετά από τον θάνατο ενός νέου να παρακολουθούμε την συνήθη διελκυστίνδα περί τού ποιο κόμμα έχει την ευθύνη; Και να ακούμε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βλέπουν μόνο «γαλάζιες» ευθύνες, λες και δεν ζούσαν εδώ τόσα χρόνια;
Στ΄ αλήθεια καμώνονται μερικοί πολιτικοί -αλλά και αστέρες της «ενημέρωσης» πως τώρα βλέπουν για πρώτη φορά νεκρό από την δράση χουλιγκάνων στην Ελλάδα;
Να θυμηθούμε μερικά… περασμένα – ξεχασμένα;
Μάρτιος 1982, Θεσσαλονίκη: Οπαδοί του Άρη στήνουν καρτέρι σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δύο αδέλφια μαχαιρώνουν τέσσερις φορές τον Άρη Δημητριάδη που αφήνει την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Οκτώβριος 1986, Λάρισα: Φωτοβολίδα «φιλάθλου» καρφώνεται στην καρωτίδα του Χαράλαμπου Μπλιώνα, που ξεψυχά στην κερκίδα.
Ιανουάριος 1991, Νέα Ιωνία: Αγώνας ΑΕΚ – Ολυμπιακού. Μέσα στο γήπεδο πέφτει δακρυγόνο. Εκτός γηπέδου ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Γιώργος Παναγιώτου πέφτει νεκρός χτυπημένος από κροτίδα στην κοιλιακή χώρα.
Απρίλιος 1995, Γλυφάδα: Συμπλοκή οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ύστερα από αγώνα μπάσκετ. Από μαχαιρώματα πέφτει νεκρός ο οπαδός των Πρασίνων Γιώργος Καρνέσης. Ως δράστης φέρεται οπαδός της ΑΕΚ ο οποίος παρεισέφρυσε.
Νοέμβριος 1998, Νίκαια: Πριν τον αγώνα Προοδευτικής – Ιωνικού, σε συμπλοκές «φιλάθλων» πυρπολείται 16χρονος οπαδός της Προοδευτικής. Αυτός τουλάχιστον γλίτωσε με μερικά εγκαύματα.
Δεκέμβριος 2004, Αμπελόκηποι: Οπαδός του ΠΑΟΚ εκτοξεύει θραύσμα από… νιπτήρα και πετυχαίνει τον φίλαθλο του Παναθηναϊκού Μιχάλη Πατεράκη στο αριστερό μάτι. Χάνει την όρασή του.
Σταματήστε πια αυτή την ανόητη και ανίερη πρακτική. Η αναξιοπιστία της πολιτικής -χάρη σε τέτοια καμώματα- είναι μέρος του προβλήματος. Αυτού που καταγράφεται με τα παντοειδή ξεσπάσματα στο χώρο της νεολαίας. Όταν εσείς, οι ταγοί μας και κήνσορες… χουλιγκανίζετε στο κοινοβούλιο και τις τηλεοράσεις, τι να περιμένουμε από τα θολωμένα μυαλά παιδιών που αισθάνονται ότι εξωθούνται στο περιθώριο;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου