ΤΟΠΙΚΑ

Η φοιτήτρια Ελένη Γουδίνη βραβεύτηκε από το Λύκειο Ελληνίδων του Βόλου

η-φοιτήτρια-ελένη-γουδίνη-βραβεύτηκε-663135

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε προχθές η βράβευση της 18χρονης Ελένης Γουδίνη, από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, η οποία είναι αριστούχος απόφοιτη του 8ου Λυκείου Βόλου, μέλος των χορευτικών ομάδων του Λυκείου και πρωτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τη θέσπιση του βραβείου «Μαρίας Μαύρου – Γκέκου» αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, αποδεχόμενο σχετική πρόταση από το επίτιμο μέλος του, τον Γιώργο Γκέκο, ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και έγκριτο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας, ο οποίος χορηγεί το βραβείο, στη μνήμη της μητέρας του, Μαρίας Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδος του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948-1963.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Γκέκος, προέτρεψε τους νέους «με επιμονή και υπομονή να ανεβούν τη σκάλα, που ίσως δεν είναι εύκολη, αλλά στο τέλος φέρνει αποτελέσματα τόσο για την παράδοση, όσο και την εξέλιξη σε καινούργια θέματα».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Σωκράτης Σαβελίδης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της παιδείας στη σύγχρονη κοινωνία, ενώ εξήρε το πολύπλευρο έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου και την μακρόχρονη προσφορά στον άνθρωπο, σημειώνοντας παράλληλα την παρουσία επίλεκτων μελών της τοπικής κοινωνίας, όπως ο Ομότιμος καθηγητής Γιώργος Γκέκος, ο οποίος «έχει πολύ μεγάλη προσφορά τόσο στα Ακαδημαϊκά πράγματα όσο και στην ίδια την παιδεία», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, Μαρία Σπανού, τόνισε ότι με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης, ο κ. Γκέκος ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Λυκείου. «Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση η θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, ενός βραβείου – εύφημης μνείας για ένα δικό μας κορίτσι, μέλος των χορευτικών ομάδων. Με το βραβείο αυτό, σημείωσε η ίδια, τιμούμε την πολύτιμη συνεργάτιδα του Λυκείου, Μαρία Μαύρου – Γκέκου, το όνομα της οποίας κοσμεί τους χώρους των παραδοσιακών μας εργαστηρίων».

Η νεαρή Ελένη Γουδίνη, κόρη του γνωστού κεραμίστα Στέργιου Γουδίνη, υπογράμμισε ότι: «είναι πολύ μεγάλη τιμή από όλες τις απόψεις, διότι το Λύκειο με βραβεύει και ο κ. Γκέκος μου δίνει μια επιβράβευση που πέρασα στο Πανεπιστήμιο, για να ανοίξω τα φτερά μου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή, δεν το περίμενα, και με εκτίμηση το δέχτηκα». Παράλληλα η νεαρή Βολιώτισσα φοιτήτρια επεσήμανε ότι η παράδοση και η συμμετοχή της στις χορευτικές δραστηριότητες του Λυκείου αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής της, ενώ προέτρεψε τους νέους «να κοιτούν το μέλλον, να προσπαθούν για το καλύτερο, γιατί η χώρα μας έχει ευκαιρίες και να μην σταματούν ποτέ να διατηρούν την παράδοση, γιατί έχει μεγάλες αξίες να μας διδάξει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου