ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίζουν οι δρόμοι ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ για τα εργασιακά

χωρίζουν-οι-δρόμοι-εκβ-και-αδεδυ-για-τα-663191

Στα τρία… κομμένο το εργατικό κίνημα στο Βόλο την ώρα που θα περίμενε κανείς να είναι όλοι ενωμένοι και να προγραμματίζουν ενιαίες και δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου συντασσόμενο με τη ΓΣΕΕ αναμένεται να προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη αποφασίσει απεργία 24ωρη για τις 24 Νοεμβρίου, όπως επίσης και το ΠΑΜΕ μαζί με Ομοσπονδίες και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.

Τα μηνύματα που φτάνουν ήδη από τους χώρους δουλειάς είναι μηνύματα απογοήτευσης και αγανάκτησης, καθώς εκτός από τις παραταξιακές διαφορές, τώρα προέκυψε και η αδυναμία συνεννόησης.

Την πιο κρίσιμη στιγμή τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αδυνατούν να βρούνε κοινό βηματισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα πορεία των αγώνων που θα πρέπει να δοθούν, προκειμένου να μπει φραγμός απέναντι στις όποιες αλλαγές γίνουν ενάντια στις εργασιακές σχέσεις.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, και αφού εκτίμησε την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στην διακεκαυμένη ζώνη της 2ης αξιολόγησης, αποφάσισε 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, κεντροποιημένα Συλλαλητήρια την ίδια ημέρα, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στις διαδηλώσεις.

Επίσης, προγραμματίζονται περιφερειακές συσκέψεις για συντονισμό δράσης σε συνεργασία με Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καθώς και συνεννόηση και συντονισμός με άλλες κοινωνικές ομάδες για την επίτευξη ενός ευρύτερου μηνύματος κοινωνικής αγανάκτησης.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της έχει αποφασίσει την απεργία στις 24 Νοεμβρίου και μάλιστα από τις 20 Οκτωβρίου είχε απευθυνθεί στη ΓΣΕΕ, στις οργανώσεις των επιστημόνων, επαγγελματιών και συνταξιούχων και τους πρότεινε η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

Μάλιστα προχώρησε στην κήρυξη της απεργίας εκτιμώντας ότι «οι επί μέρους κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων, όπως εκδηλώνονται με το «Καραβάνι της Υγείας», τα συλλαλητήρια για την παιδεία, την Ασφάλιση, τις συντάξεις, τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν με πανεργατικές κινητοποιήσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου