ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα τιμής στο διακεκριμένο Βολιώτη Δρ. Αριστείδη Γ. Διαμαντή για την προσφορά του

αφιέρωμα-τιμής-στο-διακεκριμένο-βολι-663144

Ομιλία του Βολιώτη Δρ. Αριστείδη Γ. Διαμαντή, Πλοιάρχου (Ι) του Πολεμικού Ναυτικού, διακεκριμένου ιατρού, ιστορικού της Ιατρικής και συγγραφέως, με θέμα «Οι αφανείς ήρωες του έπους του ‘40. Οι υγειονομικοί και οι άγνωστες πτυχές του “πολέμου τους”» πραγματοποιήθηκε προχθές στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και την Ενωση Χριστιανών επιστημόνων Ν. Μαγνησίας, με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πολυβραβευμένο Βολιώτη επιστήμονα, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να αποδίδονται τα εύσημα «σε ανθρώπους που τιμούν τον τόπο μας και την καταγωγή τους και αποτελούν σήμερα παράδειγμα προς μίμηση».

Ο τιμηθείς, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την απόδοση τιμής στο πρόσωπό του, ενώ επεσήμανε παράλληλα την καθοριστική συνδρομή των υγειονομικών σε διαχρονική βάση και σε καιρό πολέμου. Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν τα χρόνια του μνημονίου, εντούτοις, η ελπίδα παραμένει ζωντανή. «Οι Ελληνες έχουν τη δύναμη να ξεπερνούν τις δυσκολίες και σήμερα, όπως συνέβαινε και την εποχή του ’40, είναι ενωμένοι, είναι μια γροθιά», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο Αριστείδης Γ. Διαμαντής διετέλεσε διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, διευθυντής του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και μέλος της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού. Σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηριακού Τομέα και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ερευνας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Είναι ιδρυτικό και διοικητικό μέλος και μέλος αρκετών επιστημονικών και ιατρικών εταιρειών και συλλόγων, Αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ιατρικής» και της «Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής». Για το χρονικό διάστημα 2013-2016 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της «Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας». Από το 1994 έως το 2006 εκπροσώπησε το Πολεμικό Ναυτικό στη «Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής» και από το 2007 είναι Επίτιμο Μέλος της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου