ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική καμπάνια για τη λειψυδρία

ενημερωτική-καμπάνια-για-τη-λειψυδρί-851206

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Μείζονος Περιοχής Βόλου ξεκινά άμεσα την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την εξοικονόμηση νερού τους καλοκαιρινούς μήνες, που εκτιμάται ότι λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών θα προκύψουν προβλήματα λειψυδρίας.
Η καμπάνια ενημέρωσης θα περιλαμβάνει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, καταχωρήσεις στον Έντυπο Τύπο, την κατασκευή ειδικού site στο διαδίκτυο μέσω του οποίου θα παρέχονται σχετικές πληροφορίες στο κοινό, σχετικό dvd, καθώς επίσης και τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης αναμένεται, σε συνεργασία με το Δ.Σ., να απευθύνουν ενημερωτικές επιστολές προς όλους τους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους, με την οποία θα γίνεται αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΜΒ ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα λειψυδρίας και θα ζητείται η συνδρομή τους προς την κατεύθυνση της ορθολογικότερης διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Το κεντρικό μήνυμα γύρω από το οποίο θα επικεντρωθεί η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών θα αφορά στην ανάγκη για λελογισμένη χρήση του νερού και όχι σπατάλη και αναμένεται να οριστικοποιηθεί άμεσα ώστε να προετοιμαστούν και τα σχετική σποτ υπό την ευθύνη και επίβλεψη του κ. Γιώργου Δανηλόπουλου, μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, που έχει οριστεί Επόπτης του Σχεδίου Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας.
Σημειώνεται ότι το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ στις 2 Απριλίου ενέκρινε το σχέδιο αντιμετώπισης της Λειψυδρίας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί και κατασκευάζονται για την εξοικονόμηση νέων ποσοτήτων νερού, την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού αλλά και μέτρα περιστολής.

Στα μέτρα περιστολής περιλαμβάνονται τα εξής:
– Απαγόρευση της χρήσης λάστιχου και επιβολή προστίμων.
– Ενεργοποίηση συνεργείων περιστολής νερού με συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας.
– Το πότισμα των πάρκων στα σημεία που γίνεται από το δίκτυο της ύδρευσης, θα γίνεται είτε μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες είτε κατά την περίοδο έντονης λειψυδρίας αποκλειστικά με νερό εκτός του δικτύου ύδρευσης (π.χ. γεωτρήσεις άλλων πάρκων), με χρήση βυτιοφόρου οχήματος.
– Περιφρούρηση, συστάσεις και όπου απαιτηθεί διακοπή υδροδότησης των σχολείων τις περιόδους μη λειτουργίας τους.
– Περιορισμός δημοσίων έργων και δράσεων στην πόλη που δημιουργούν σκόνη. Προς τούτο η ΔΕΥΑΜΒ θα διαθέσει βυτιοφόρο όχημα σε δύο βάρδιες για να καταβρέχει τους δρόμους όπου απαιτείται.
– Σε περίπτωση που απαιτηθεί η διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Π.Σ., αυτή θα γίνεται σύμφωνα με σχέδιο που θα συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία και θα εγκρίνει το Δ.Σ.
– Διπλασιασμός της τιμής του νερού ανά κυβικό μέτρο, σε περίπτωση που η οικιακή κατανάλωση ξεπεράσει τα 120 μ3/τριμ., χωρίς να θίγονται οι επαγγελματοβιοτέχνες.
Η ενημέρωση του κοινού στον τομέα αυτό, πέραν των ΜΜΕ, θα γίνεται με άμεση προσέγγιση (πόρτα-πόρτα) και με επιτόπια επίδειξη των πιο απλών μεθόδων περιορισμού της κατανάλωσης νερού. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν ομάδες αποτελούμενες από κάθε ενδιαφερόμενο (φοιτητές κ.ά.) αντί αμοιβής, το ύψος της οποίας θα οριστεί με απόφαση του Δ.Σ.
Επίσης, κατά την παραπάνω διαδικασία θα συμπληρώνεται ειδικό ερωτηματολόγιο και θα συλλέγονται στατιστικά στοιχεία.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα δημιουργηθούν τέσσερα συνεργεία περιστολής ανά βάρδια, αποτελούμενα από δύο άτομα το καθένα που αντιστοιχούν στους τέσσερις τομείς ύδρευσης. Τα συνεργεία θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες και θα απασχολούν συνολικά 16 άτομα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου