ΤΟΠΙΚΑ

Τριήμερες κάλπες για νέα Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ –Οι υποψήφιοι

τριήμερες-κάλπες-για-νέα-νομαρχιακή-τ-656299

Στη μάχη του σταυρού 49 υποψήφιοι στη Ν.Ε. Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ – Ολα τα ονόματα

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να αναδειχθεί το νέο 27μελές καθοδηγητικό – κομματικό όργανο στον νομό.

Μετά από δύο αναβολές λόγω των περιορισμών της πανδημίας η εφορευτική επιτροπή άναψε πράσινο φως και από σήμερα μέχρι μεθαύριο Δευτέρα οι 152 εκλέκτορες των τοπικών οργανώσεων βάσης ανά δήμο, θα προσέλθουν για να ψηφίσουν τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή υποψηφιότητα έθεσαν 49 άτομα. Στο νέο κομματικό όργανο θα εκλεγούν 27 μέλη σύμφωνα με τα όσα ορίζει το νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ- προοδευτική Συμμαχία.

Από τα 27 μέλη που θα εκλεγούν, τα 20 θα πρέπει να είναι παλιά και τα 7 νέα πρόσωπα. Από τα 20 παλιά, οι επτά απαραιτήτως θα είναι γυναίκες (ποσόστωση), όπως επίσης από τα επτά νέα μέλη οι δύο τουλάχιστον θα είναι γένους θηλυκού, βάσει της ποσόστωσης.

Αφού ολοκληρωθεί η εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, θα ακολουθήσει η εκλογή Γραμματείας και νέου συντονιστή στον νομό Μαγνησίας.

Η εκλογή του συντονιστή θα γίνει από τα νεοεκλεγέντα μέλη για αυτό και το πολιτικό βάρος πλέον δίνεται στους συσχετισμούς δυνάμεων που θα δημιουργηθούν.

Μεταξύ των υποψηφίων για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή είναι ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μάνθος Δραμητινός κ.ά.

Ειδικότερα τα ονόματα των υποψηφίων είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά): ΑνδρίτσουΧορδάκη Μαρίνα (Νοτίου Βόλου), Αντάμης Αργύρης (Νοτίου Βόλου), Αντωνιάδης Γιάννης, (Νοτίου Βόλου), Αποστολάκης Βασίλης (Βορείου Βόλου), Βαλής Νίκος (Δυτικού Βόλου), Βασιλάκος Κώστας (Αλμυρού), Βουραζέρης Νίκος (Ρήγα Φεραίου), Γκάγκας Στάθης (Δυτικού Βόλου), Δημητριάδη Ντέμη (Βορείου Βόλου), Δημητριάδης Δημήτρης (Αγριά) Δοδότσιου Ναταλία(Βορείου Βόλου), Δραμητινός Μάνθος (Νοτίου Βόλου), Ζώγας Γιώργος (Αλμυρού), Ζώγας Γιώργος (Δυτικού Βόλου), Καλαμαράς Ακης (Βορείου Βόλου), Καλομοίρης Ζάχος (Αλμυρού), Καραγιάννη Ρούλη (Βορείου Βόλου), Καραμανλή Αγάπη (Σκοπέλου), Καστρινάκης Μιχάλης (Δυτικού Βόλου), Κατσαρδή Βανέσσα (Βορείου Βόλου), Κατσούbρας Σταύρος (Νέας Ιωνίας), Κηπουρός Γιάννης(Βορείου Βόλου), Κλείτσας Γιάννης (Νοτίου Βόλου), Κοκκινάκη Φωτεινή (Νέας Ιωνίας), Κοκτσίδης Παναγιώτης (Νέας Ιωνίας), Κουτσιφέλης Δημήτρης (Βορείου Βόλου), Λάζος Στέφανος (Δυτικού Βόλου), Λαμπρινίδης Φώτης (Δυτικού Βόλου), Μελλισουργός Δημήτρης (Αγριάς), Μέμτσα Ρίτσα (Νέας Ιωνίας), Μητροπούλου Χρυσάνθη (Δυτικού Βόλου), Μπαλλής Μάκης (Δυτικού Βόλου), Μπάρδας Ηλίας (Αλμυρού), ΜύρικναΤσιρέπα Κική (Δυτικού Βόλου), Νικηφόρος Στάθης (Δυτικού Βόλου), Νικόπουλος Χρήστος (Νέας Ιωνίας), ΝτάγκαλουΚούγκουλου Μαρία (Νέας Ιωνίας), Πάντζιος Ρίζος (Αλμυρού), Παπαδόπουλος Κωστής (Βορείου Βόλου), Παπαευαγγέλου Μανώλης (Δυτικού Βόλου), Παπαπέτρος Αλέξανδρος (Βορείου Βόλου), Πετρόγλου Αγγελική (Αλμυρού), Σκάγιανης Παντελής (Βορείου Βόλου), Σταμπουλής Γιώργος (Νοτίου Βόλου), Τοψάκη Αριστέα (Νέας Ιωνίας), Φαδάκης Θανάσης (Σκοπέλου), Φασουλίδης Πανταζής (Βορείου Βόλου), Φράγκου Βαγγέλης (Νοτίου Πηλίου) και Χρυσοβελώνη Μαρίνα (Δυτικού Βόλου).

Πώς θα ψηφίσουν

Προκειμένου να μην προκύψει συνωστισμός και στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας, έχει αποφασιστεί οι εκλέκτορες να ψηφίσουν ανά κάλπη με αλφαβητική σειρά και όχι όλοι την ίδια μέρα.

Ετσι σήμερα Σάββατο η κάλπη στα γραφεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας θα είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Αύριο Κυριακή η κάλπη του Βόλου θα είναι ανοιχτή από τις 17.30 έως τις 19.30 και μεθαύριο Δευτέρα από τις 10 το πρωί έως τις 16.00.

Στον Βόλο ψηφίζουν οι εκλέκτορες των τομέων του Βόλου, του δήμου Ρήγα Φεραίου, του Νοτίου Πηλίου και του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Στη Νέα Ιωνία στα γραφεία της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ η κάλπη θα λειτουργήσει αύριο Κυριακή 28 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 14.00.

Στον Αλμυρό οι εκλέκτορες μπορούν να προσέλθουν για να ψηφίσουν σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου από τις 15.00 έως 18.00, ενώ στη Νέα Αγχίαλο από τις 18.30 έως τις 19.00 στα γραφεία πάντα της τοπικής οργάνωσης.

Για τη Σκόπελο προβλέπεται η διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου