ΤΟΠΙΚΑ

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

κλείδωσαν-οι-ημερομηνίες-για-τις-εκ-665069

Η εφορευτική επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών από 27 έως 29 Μαρτίου

Μπορεί οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν πριν από έναν μήνα να «πάγωσαν» προσωρινά τις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, όμως σε νέα συνεδρίαση προχθές η Γραμματεία της απερχόμενης Νομαρχιακής σε συνεργασία με την Εφορευτική Επιτροπή, ήραν τους «περιορισμούς».

Ο κύβος ερρίφθη. Οι κάλπες θα στηθούν το τελευταίο τριήμερο του Μαρτίου, ήτοι, 27, 28 και 29 Μαρτίου, προκειμένου να εκλεγεί η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος που θεσμικά θεωρείται το ανώτατο καθοδηγητικό κομματικό όργανο σε επίπεδο νομού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μετά τη λήψη της απόφασης που ήταν ομόφωνη, απομένουν πλέον αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες να διευκρινιστούν από την Εφορευτική Επιτροπή που έχει την αρμοδιότητα για την ομαλή διενέργεια των εκλογών.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι απώτερος στόχος είναι να στηθούν στις έδρες των δήμων κάλπες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους 15 εκλέκτορες να ασκήσουν το κομματικό τους καθήκον.

Οι περισσότερες κάλπες προβλέπεται ότι θα στηθούν στο πολεοδομικό συγκρότημα, απ’ όπου προέρχονται οι περισσότεροι εκλέκτορες. Αγνωστο παραμένει αν στη Νέα Ιωνία θα στηθεί ξεχωριστή κάλπη, από εκείνες που θα ανοίξουν για τη διαδικασία στον Βόλο.

Η αρμόδια εφορευτική επιτροπή πάντως θα δώσει οδηγίες προς τους εκλέκτορες, επισημαίνοντάς τους πως θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες προσεκτικά και τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, καθώς ο κορονοϊός «παραμονεύει».

Για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή υποψηφιότητα έθεσαν 49 άτομα.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο υποψήφιος βουλευτής Ακης Καλαμαράς, αυτοδιοικητικοί, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μάνθος Δραμητινός κ.ά.

Στο νέο κομματικό όργανο θα εκλεγούν 27 μέλη σύμφωνα με τα όσα ορίζει το νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από τα 27 μέλη που θα εκλεγούν, τα 20 θα πρέπει να είναι παλιά και τα 7 νέα πρόσωπα. Από τα 20 παλιά, οι επτά απαραιτήτως θα είναι γυναίκες (ποσόστωση), όπως επίσης από τα επτά νέα μέλη οι δύο τουλάχιστον θα είναι γένους θηλυκού, βάση της ποσόστωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου