ΤΟΠΙΚΑ

Δύο χάλκινα μετάλλια σε σπουδαστές του ΙΕΚ Δήμου Βόλου

δύο-χάλκινα-μετάλλια-σε-σπουδαστές-το-636043

Συμμετείχαν σε διαγωνισμό γαστρονομίας στο πλαίσιο διεθνούς έκθεσης τροφίμων

Με δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε στις αποσκευές της αποστολή από το ΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που συμμετείχε σε διαγωνισμό γαστρονομίας στη Νότια Ευρώπη στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, Ζιώγας Βασίλης και Τρύπας Τρύφωνας, στην κατηγορία των δημιουργιών από Αρνί και κέρδισαν χάλκινα Μετάλλια.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και της ΔΕΘ-Helexpo, μετρά 450 συμμετοχές από 27 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, η Ισπανία, η Μάλτα, η Σουηδία και η Σερβία, ενώ 25 διεθνείς κριτές κρίνουν τους διαγωνιζόμενους. Οι κατηγορίες του Διαγωνισμού είναι 37 -chef of the year, school of the year κτλ.- με κορυφαία την Grand Prix Team of the Year, όπου 16 εθνικές ομάδες θα διαγωνιστούν πάνω σε ένα… black box, ένα άγνωστο καλάθι πρώτων υλών, με τις οποίες θα πρέπει να αυτοσχεδιάσουν. Μάλιστα, τα πιάτα που θα προκύψουν δεν θα δοκιμαστούν μόνο από τους κριτές, αλλά και από VIP προσκεκλημένους της διοργάνωσης. Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο της DETROP – Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας που αποτελεί την Μοναδική Ελληνική Εκθεση, η οποία αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια της ποιοτικής εγχώριας παραγωγής τροφίμων. Ανοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την OENOS – Διεθνής Εκθεση Οίνου.

Το δυναμικό αυτό δίδυμο εκθέσεων, επίκεντρο της δράσης των δύο κλάδων στη ΝΑ Ευρώπη και αιχμή του δόρατος για τις επιχειρήσεις της περιοχής, φιλοξενεί παραγωγούς, βιομηχανίες, χονδρεμπόρους, εισαγωγείς και αντιπροσώπους τροφίμων, ποτών & οίνου, και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, τα καινοτόμα προϊόντα, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με εταιρίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Προσκαλεί και φιλοξενεί στοχευμένους Hosted Buyers οι οποίοι προέρχονταν από όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια δίνοντας τις βάσεις για τη μοναδική, απόλυτα εξειδικευμένη Β2Β έκθεση στην Ελλάδα στο χώρο των τροφίμων – ποτών και του οίνου.

Η έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σκοπό την προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών από το Διεθνή χώρο και την Ελλάδα, αλλά και την προβολή της έκθεσης μέσω αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις ήταν και ο 9ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας Νοτίου Ευρώπης που έγινε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ , Αναστασία Μορφογιάννη καθώς τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν τους σπουδαστές και εύχονται νέες διακρίσεις σε όλους τους σπουδαστές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου