ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρ της ανεξαρτητοποίησης των ΑμεΑ

υπέρ-της-ανεξαρτητοποίησης-των-αμεα-20847

Μέσα από τις δομές που λειτουργεί η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ που θα συμμετάσχει στο συνέδριο της Ε.Σ.Α.με.Α. στην Αθήνα

Στο συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα, θα συμμετέχει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη και η υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Μαρία Αποστολίδη.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, «δυστυχώς υπάρχουν μύθοι και στερεότυπα που ακόμη και στις μέρες μας αμφισβητούν την κανονικότητα της αναπηρίας και των ίδιων των ανθρώπων με αναπηρίες. Πολλοί μελετητές, έχουν ασχοληθεί και έχουν καταγράψει την κοινωνική μυθολογία που αναπτύχθηκε σε βάρος της αξιοπρέπειας και της κοινωνικότητας των ανθρώπων με αναπηρίες. Αντιλήψεις όπως ότι το άτομο με αναπηρία είναι είτε άρρωστο, είτε έχει κάποιο πρόβλημα, ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες έχουν χαμηλή ποιότητα ζωής, ότι πρέπει να μένουν σε ιδρύματα ή σε άσυλα, επειδή μπορεί να βλάψουν τον εαυτό τους, συνιστά αμάθεια. Όσο περισσότερο οι άνθρωποι με αναπηρίες διατελούν εν αγνοία, τόσο πιο εύκολα κηδεμονεύονται και τόσο περισσότεροι επωφελούνται από τη διαχείριση των αναγκών τους. Όσο περισσότερο αποκτούν τον έλεγχο στη ζωή τους, τόσο λιγότερος χώρος υπάρχει για κηδεμόνες».

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ δουλεύει στην κατεύθυνση της ανεξαρτητοποίησης και αυτονομίας των ατόμων με αναπηρίες, μέσα από δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες σε Βόλο και Ν. Ιωνία, για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ Βόλου, το Συνεταιρισμό ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια» και το Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου