ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζει την πολυετή πορεία του…

συνεχίζει-την-πολυετή-πορεία-του-49187

Ανοιξε χθες ο κύκλος της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου

Με θετικούς οιωνούς και εγγραφές άνω των εκατό σπουδαστών, άνοιξε χθες, με τον καθιερωμένο Αγιασμό, η νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Στόχος και φιλοδοξία της νέας διοίκησης είναι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών να φτάσει τους 200, στο πρώτο και το δεύτερο έτος.

Οι σπουδαστές, ηλικίας από 18 έως 32 ετών, προέρχονται από όλη την Ελλάδα, αλλά και νησιωτικές περιοχές, ενώ παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή τα τμήματα τουριστικών επαγγελμάτων και μαγειρικής, τα οποία κερδίζουν διαρκώς έδαφος, λόγω της ζήτησης αλλά και των προοπτικών επαγγελματικής κατάστασης που διαγράφονται για τους σπουδαστές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη, υπογραμμίζει ότι «εκδηλώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακόμη και από μακρινές περιοχές, πολλοί αναζητούν πληροφορίες από το siteκαι διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αυξητική τάση στις εγγραφές, σε σχέση με πέρυσι».

Παράλληλα, στη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, θα λειτουργήσουν στο ΔΙΕΚ «νέοι κύκλοι σεμιναρίων για κόσμημα, ένδυμα και διακόσμηση, για άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας τέχνες που θα τους φανούν χρήσιμες στην δύσκολη καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε» επισημαίνει η ίδια.

Οι σκέψεις για μελλοντική διεύρυνση του γνωστικού αντικειμένου θα διερευνηθούν, στο μεταξύ, διεξοδικά, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου