ΤΟΠΙΚΑ

Φυτοζωούν 1.500 εμπορικές επιχειρήσεις στη Μαγνησία

φυτοζωούν-1-500-εμπορικές-επιχειρήσεις-σ-633539

Το κλίμα ύφεσης που κυριαρχεί στη εμπορική αγορά και έχει αντίκτυπο σε περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις που κυριολεκτικά φυτοζωούν, σε συνάρτηση με τα επείγοντα αιτήματα του κλάδου, υπογραμμίστηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολο Οντόπουλο, με αφορμή την προχθεσινή κοπή της πίτας στο Donmotel Xenia Βόλου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εμπόρων αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της υπερφορολόγησης και των υπέρογκων υποχρεώσεων που είναι δυσανάλογες με τα έσοδα των εμπορικών επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την ανάπτυξη».

Απαριθμώντας τους «σκοπέλους» που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα δεκάδων εμπόρων και ισάριθμων επιχειρήσεων, ο κ. Οντόπουλος επισήμανε ότι «δεν λαμβάνονται μέτρα αναπτυξιακά, μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα πιστεύουμε ότι τόσο η τωρινή όσο και οι επόμενες κυβερνήσεις πρέπει να στοχεύσουν στην θέσπιση μέτρων που θα φέρουν την ανάπτυξη».

Σημείο αιχμής και έντονου προβληματισμού αποτελεί, στο μεταξύ, για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής η πορεία των εκπτώσεων και στο πλαίσιο αυτό προτίθενται να καταθέσουν σειρά αιτημάτων στους κυβερνώντες μέσα από τα συλλογικά όργανα πουτους εκπροσωπούν.

«Συγκεντρώνουμε στοιχεία για να υποβάλουμε αίτημα που αφορά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και γενικότερα την αναθεώρηση του νόμου περί προσφορών και εκπτώσεων. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα και έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην αγορά» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Η ανάγκη θέσπισης μέτρων ανάπτυξης και τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπογραμμίστηκαν στην προχθεσινή εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου, που έδωσε τα εύσημα στον Παύλο Πάνο, πρόεδρο του Γηροκομείου και παλαιότερο μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και τον Αριστοτέλη Μπασδάνη πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, «για την προσφορά τους στον Εμπορικό σύλλογο» όπως επισημάνθηκε.

Η εκδήλωση κοπής πίτας των εμπόρων αποτέλεσε την αφορμή για ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που ταλανίζουν την τοπική αγορά και όπως υπογραμμίστηκε πρέπει να δοθεί ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκλωβισμένες σε έναν κλοιό δυσεπίλυτων προβλημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου