ΤΟΠΙΚΑ

Πτώση τζίρου στην εμπορική αγορά του Βόλου

πτώση-τζίρου-στην-εμπορική-αγορά-του-β-637257

Μείωση 30% έως 40% σημειώνεται στην εκπτωτική κίνηση του Ιανουαρίου

Σε υποτονικούς ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται η τοπική εμπορική αγορά που βρίσκεται αντιμέτωπη με πτώση τζίρου της τάξης του 30% έως 40%, ενώ προσπαθεί να ανακτήσει τον βηματισμό της. Η μάλλον υποτονική εικόνα διατηρείται και στην εκπνοή του Ιανουαρίου, με τους εμπόρους να ελπίζουν και να εύχονται ότι θα σημειωθεί αναστροφή του κλίματος στη διάρκεια του δεύτερου μήνα των εκπτώσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων αναζητούνται τα αίτια του προβλήματος που οξύνεται και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των καταναλωτών, «συμπαρασύροντας» και την κίνηση των καταστημάτων.

Τον προβληματισμό των επαγγελματιών μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Οντόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος κάνει λόγο για μια περίοδο που «δεν απέδωσε μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα στον εμπορικό κόσμο, παρά τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων».

Το πρόσημο του Ιανουαρίου είναι αρνητικό, αλλά διατηρούνται οι ελπίδες για σταδιακή ανάκτηση του βηματισμού της αγοράς τον Φεβρουάριο. «Οι εκπτώσεις προσπάθησαν να δώσουν ένα τόνο στην κατανάλωση γενικότερα και ενώ υπάρχουν πάρα πολύ καλές τιμές στα καταστήματα, δεν υπάρχουν χρήματα. Ελπίζουμε, ωστόσο, με την πληρωμή των συντάξεων και των μισθών ότι θα αντιστραφεί το κλίμα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Το σύνολο του εμπορικού κόσμου χαρακτηρίζει «πάρα πολύ κακό το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, καθώς υπολειτουργούσε η αγορά λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού, όσο και των αυξημένων υποχρεώσεων των νοικοκυριών, όσον αφορά στη θέρμανση κυρίως».

Αύξηση κατώτατου μισθού

Σχολιάζοντας το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Οντόπουλος τονίζει ότι «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι πάγιο το αίτημα της ΕΣΕΕ που εκπροσωπούμε εμείς για την αύξηση του μισθού, αλλά κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πυροτέχνημα» είπε.

Αναπτύσσοντας τον συλλογισμό του ο πρόεδρος των εμπόρων υπογραμμίζει ότι για να αποτελέσει μέτρο ουσίας πρέπει να συνοδεύεται από αντισταθμιστικά μέτρα και στην προκειμένη περίπτωση από μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά πρέπει να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του μη μισθολογικού κόστους, όπως φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές κα για τους εμπόρους», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η πίτα του Εμπορικού Συλλόγου

Η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας πραγματοποιείται μεθαύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. στο «Ξενία» Βόλου, παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου