ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για προβλήματα ιδιοκτητών ταξί

ενημέρωση-για-προβλήματα-ιδιοκτητών-63088

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ταξί ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος» Δημήτρη Φιλίππου, τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Παπαϊωάννου και το μέλος Απόστολο Πουλιάνα.

Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι ο κλάδος έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία με συνέπεια τη συσσώρευση χρεών, αφού ο τζίρος μειώθηκε σημαντικά, ενώ οι επαγγελματίες που πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή δεν ξεπέρασαν το 50%. Μετά και την πανδημία, οι ιδιοκτήτες ταξί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου που αύξησε γενικότερα το λειτουργικό κόστος.

Ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν άμεση ένταξη του κλάδου στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και αύξηση του κομίστρου από 3,40 σε 3,70-3,80 ευρώ, εξαιτίας των ανατιμήσεων στα καύσιμα και κατά συνέπεια των εξόδων συντήρησης και κίνησης.

Ο κ. Μαραβέγιας αναγνώρισε την μεγάλη οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες ταξί και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, αναδεικνύοντας μέσα από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τα αιτήματά τους για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων, προς όφελος του κλάδου που παλεύει καθημερινά να σταθεί όρθιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου