ΤΟΠΙΚΑ

Διευκρινίσεις για τα voucher σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς

διευκρινίσεις-για-τα-voucher-σε-παιδικούς-90907

Διευκρινίσεις από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) σχετικά με τη χρήση voucher από γονείς και την αποζημίωση των συμμετεχόντων φορέων στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο κ. Μαραβέγιας, επιλύεται το πρόβλημα που προέκυψε με τις απουσίες αρκετών παιδιών από μονάδες προσχολικής αγωγής για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία. Έτσι για το 2022, τόσο οι Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί όσο και τα ΚΔΑΠ θα αποζημιώνονται από το κράτος για το σύνολο της αξίας των voucher, ανεξάρτητα από τον αριθμό απουσιών των παιδιών.

Ειδικότερα, με διάταξη που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προβλέπεται ότι αρχικά για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2022 η χρηματοδότηση των δομών παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία θα δοθεί κανονικά για το σύνολο των ήδη ενεργοποιημένων voucher, ανεξαρτήτως της τυχόν μειωμένης προσέλευσης των παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου