ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του βουλευτή Κων. Μαραβέγια στις φυλακές Κασσαβέτειας

επίσκεψη-του-βουλευτή-κων-μαραβέγια-σ-86378

Ενημέρωση για τη λειτουργία της δομής και τα προβλήματα του προσωπικού

Επίσκεψη στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος ενημερώθηκε τόσο για τη λειτουργία της δομής, όσο για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό, από τον διευθυντή των φυλακών Στ. Ραφτόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αθ. Οικονόμου και τον αρχιφύλακα Κων. Αποστολάκο.

Επί τάπητος τέθηκαν πρωτίστως τα εργασιακά ζητήματα, όπως τα αυξημένα ωράρια των υπαλλήλων και η περικοπή του επιδόματος (ύψους 120 ευρώ/μήνα) σε 300 από τα 2.500 διοικητικά στελέχη ανά τη χώρα. Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα υποστελέχωσης του σωφρονιστικού καταστήματος και της έλλειψης ικανού αριθμού νοσηλευτών.

Ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε ότι στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κασσαβέτειας εκτίουν την ποινή τους 87 κρατούμενοι, εκ των οποίων οι 30 είναι νεαροί, οι οποίοι αδυνατούν να εργαστούν στις αγροτικές εργασίες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργικότητα της δομής.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα των παλαιών αγροτικών μηχανημάτων και γενικότερα του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, όπως επίσης το κτιριακό πρόβλημα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης και συντήρησης των εγκαταστάσεων των φυλακών και των υπηρεσιών του οικήματος (φούρνος, μαγειρείο, γραφεία).

Ο κ. Μαραβέγιας επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να ασκήσει παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης, για την αναβάθμιση της λειτουργίας των φυλακών και τη διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου