ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικά ποσοστά επιτυχίας σπουδαστών του Ι.Ι.Ε.Κ. Βόλου

σημαντικά-ποσοστά-επιτυχίας-σπουδασ-625497

Το 90% των αποφοίτων πιστοποιήθηκε για τις σπουδές του

Οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους και από φέτος μετά και την ολοκλήρωση της πρακτικής τους άσκησης, μπορούν να δίνουν εξετάσεις για την πιστοποίησή των γνώσεών τους και την απόκτηση Κρατικού Πτυχίου. Η διαδικασία πραγματοποιούνταν 2 φορές τον χρόνο, αλλά δεν διεξάγονταν τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της αναδιοργάνωσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).

Στα τέλη του 2014 οπότε και έγιναν οι πρώτες εξετάσεις μετά από τόσο καιρό, συμμετείχαν και πολλοί από τους απόφοιτους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το έργο της σχολής και συνεχίζουν την παράδοση των προηγούμενων εξετάσεων όπου η επιτυχία ήταν μεγαλύτερη του 90%. Αξίζει να αναφερθεί ότι τρεις από τις απόφοιτες της ειδικότητας Συντήρησης Εργων Τέχνης βαθμολογήθηκαν με 20 – Αριστα, γεγονός που θα τους κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Η πρόεδρος, τα μέλη της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. και το έμψυχο υλικό του Ι.Ι.Ε.Κ. εύχονται στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες στην εργασία τους.

Αυτό το διάστημα επίσης έχει αρχίσει η διαδικασία για την εύρεση θέσεων για την Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών του Δ’ εξαμήνου που θα ολοκληρώσουν την κατάρτισή τους στις αρχές του καλοκαιριού. Η πρακτική άσκηση έχει ως βασικό αντικείμενο την πρακτική εφαρμογή και συμπλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης που παρέχεται στους εκπαιδευόμενους κάνοντάς τους να συμμετέχουν σε πραγματικές συνθήκες άσκησης της ειδικότητάς τους, διαδικασία που θα τους φέρει πιο κοντά στην αγορά εργασίας. Την οργάνωση έχει το γραφείο διασύνδεσης της σχολής -που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια- και φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις με τους σπουδαστές, και όσοι φορείς, επιχειρηματίες κ.τ.λ. ενδιαφέρονται, καλούνται για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στο [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου