ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαταστάσεις express στο Οδικό Δίκτυο Πηλίου

αποκαταστάσεις-express-στο-οδικό-δίκτυο-πηλ-626574

Από συνεργεία της περιφέρειας και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σε προσωρινές αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου από κατολισθήσεις και διαβρώσεις στα πρανή που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι νέες χιονοπτώσεις, προχωρούν συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

«Τα συνεργεία μας βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου μας, όπως στο 48ο χλμ., στη Μακρυράχη, στο Πουρί, σε 3-4 σημεία στη Ζαγορά κ.α. Οι ζημιές είναι πολλές», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Απ. Κοντογιώργος, επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα ζητήσει έκτακτη κρατική ενίσχυση ώστε να υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της βατότητας και εξάλειψης κινδύνων.

Σε αντίστοιχη διεκδίκηση φαίνεται πως θα κινηθεί και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση «από την Παρασκευή 6 Μαρτίου έως και την Κυριακή 8 Μαρτίου, οπότε και σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Πηλίου, αλλά και χιονοπτώσεις σε υψόμετρα άνω των 600μ, εκδηλώθηκαν διάσπαρτα φαινόμενα καταπτώσεων, τα οποία άρθηκαν επιτυχώς από την αρμόδια Υπηρεσία των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. Πιο συγκεκριμένα, καταπτώσεις εκδηλώθηκαν στο Δέλτα Νεοχωρίου προς Τσαγκαράδα, στο Ξουρίχτι, στο Μούρεσι, στη Μακρυράχη, στη Βυζίτσα καθώς και σε δυο σημεία στις Αφέτες. Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη δήλωσε σχετικά: «Η κινητοποίηση για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων καταπτώσεων ήταν άμεση, με παράλληλη καταγραφή κι αποτίμηση των ζημιών, για την αποκατάσταση των οποίων γίνεται χρήση τρέχοντος κονδυλίου, αλλά θα αναζητηθούν επιπλέον πόροι από την κεντρική πολιτεία. Οι συνέπειες που προκύπτουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πολλαπλές, με τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας για να τις αντιμετωπίσουμε πολύ περιορισμένους, ιδιαίτερα στην οικονομικά δυσμενή συγκυρία που διανύουμε. Η διεκδίκησή μας όμως για πηγές χρηματοδότησης από την κεντρική διοίκηση θα είναι εντατική, ενώ οι αντιμετώπιση των ζημιών ανά την επικράτεια του Νομού μας θα γίνει ισότιμα και μελετημένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου