ΤΟΠΙΚΑ

Πράξεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αγάπης

πράξεις-κοινωνικής-ευαισθητοποίησης-625147

Οι μαθητές του σχολείου ευαισθητοποιούνται και ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και να έρχονται σε επαφή με διάφορες πτυχές της κοινωνικής πραγματικότητας. Μ’ αυτό το σκεπτικό επισκέφθηκαν το Γηροκομείο και το Νοσοκομείο Βόλου.

Στο Γηροκομείο Βόλου τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χάρισαν στιγμές χαράς στους ηλικιωμένους. Συγκινητική ήταν η στιγμή που μία ηλικιωμένη αφιέρωσε- απήγγειλε ένα ποίημα και ζήτησε από τους μαθητές και μαθήτριες, να μην τους ξεχνούν.

Επόμενη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου στόλισαν την είσοδο με χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές δημιουργίες τους με ευχές και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός ευχαρίστησε τους μαθητές και μαθήτριες για την προσφορά τους και αυτοί του χάρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής δημιουργία της μαθήτριας Κωσταντίνας Κουλουρίζου.

Την απόδοση των τραγουδιών και στις δύο επισκέψεις επιμελήθηκε η καθηγήτρια της μουσικής του σχολείου κ. Μαρίνα Μανθογιάννη, η οποία απέδωσε ένα λογοτεχνικό κείμενο με τίτλο ταξίδι στους Αγίους Τόπους του Κώστα Ουράνη. Ο μαθητής Μίγδος Παναγιώτης απέδωσε βυζαντινούς ύμνους των Χριστουγέννων.

Υπεύθυνη για τις δημιουργίες των μαθητών η καθηγήτρια κ. Νεκταρία Γιακμογλίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου