ΤΟΠΙΚΑ

Στο οχυρό Ρούπελ το 3ο Γυμνάσιο Βόλου

στο-οχυρό-ρούπελ-το-3ο-γυμνάσιο-βόλου-682192

Μια εκπαιδευτική εκδρομή με αμιγώς ιστορικό και βιωματικό περιεχόμενο πραγματοποίησε το 3ο Γυμνάσιο Βόλου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στο οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες.

Μαθητές της Γ’ τάξης αξιοποιώντας το μάθημα της ιστορίας και εν όψει της 28ης Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το οχυρό και ενημερώθηκαν μέσα από μια εξαιρετική ξενάγηση για την κατασκευή του οχυρού αλλά και για τις δραματικές ώρες της επίθεσης των Γερμανών στις 6 Απριλίου 1941.

Η επίσκεψη εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε φέτος το σχολείο με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο- ιστορικό Σοφία Κανταράκη για την ιστορική προσφορά και σπουδαιότητα ενός τόσο σημαντικού πολεμικού μνημείου που ανέδειξε την αυτοθυσία και τον άκρατο ηρωισμό των Ελλήνων.Την εκδρομή συνόδεψαν οι καθηγητές Δημήτριος Τσούκας, θεολόγος και Δημήτριος Χανόπουλος, φιλόλογος.

Η βιωματική εμπλοκή των μαθητών αναδεικνύει περισσότερο την ανάγκη να συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις και να αντιλαμβάνονται τα γεγονότα ιδίοις ομμασι και όχι μόνο μέσα από μια στείρα αποστήθιση που θα διαρκέσει όσο η σχολική περίοδος. Όταν τα γεγονότα ξεδιπλώνονται μόνα τους μπρος στα μάτια των μαθητών αφυπνίζουν τη διερεύνηση και την εξερευνητική διάθεση, την τάση για μάθηση και ανακάλυψη, σύμφωνα με την υπεύθυνη της δράσης Σοφία Κανταράκη. Το σχολείο οφείλει να λειτουργεί ως εργαστήριο επεξεργασίας πληροφοριών και όχι απλά ως αναμεταδότης τους.

Τη Δευτέρα, επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το οχυρό Ρούπελ στο πνευματικό κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (Καρτάλη) και ώρα 7:30 μ.μ. με τη συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Βόλου και του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου