ΤΟΠΙΚΑ

Σε οικονομική ασφυξία η αγορά στον Βόλο

σε-οικονομική-ασφυξία-η-αγορά-στον-βόλ-624473

Τρίτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων αυτή που έφυγε και η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας δεν λέει να χαμογελάσει. «Παγωμένη» είναι η κίνηση και στα περίπτερα, ενώ οι αγορές γίνονται με το ζόρι στα φαρμακεία λόγω αυξημένης νοσηρότερας όπως και οι επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία.

Δεν ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς η καινούργια χρονιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μάλιστα, για ορισμένους κλάδους η ευθεία πτώση στους τζίρους καταγράφεται από το περασμένο καλοκαίρι ακόμη.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου το 2019 ξεκίνησε πολύ δύσκολα αν και οι επαγγελματίες άφησαν πίσω τους μία επώδυνη χρονιά αφού το περασμένο έτος ήταν το χειρότερο της οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστόλης Οντόπουλος λέει ότι «ενώ διανύσαμε την τρίτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, δεν είδαμε να αλλάζει κάτι».

«Ακόμη και η καταβολή των συντάξεων και μισθών στα τέλη Ιανουαρίου δεν έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στα καταστήματα. Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές υποχρεώσεις στα νοικοκυριά οι οποίες έχουν συσσωρευτεί από τους προηγούμενους μήνες. Τα έξοδα του Ιανουαρίου για τη θέρμανση αυξήθηκαν δυσανάλογα», εξήγησε ο ίδιος.

Την αρνητική εικόνα στην αγορά επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας Βασίλης Τόπας.

«Ακόμη και σε μαγαζιά που είναι εφοδιασμένα με όλα τα είδη βλέπεις ότι υπάρχει ελεύθερη πτώση και δεν γνωρίζουμε και που θα φθάσει αυτή η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι περιπτερούχοι βλέπουν ότι οι καταναλωτές καλύπτουν μόνο τις βασικές ανάγκες. «Αν συνεχιστεί έτσι ο Φεβρουάριος, τότε οι επαγγελματίες δεν θα μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις. Τέλη Ιανουαρίου καταβλήθηκαν μισθοί και συντάξεις και τα νοικοκυριά έχουν ήδη στερέψει από χρήματα», πρόσθεσε.

Ομως, η ίδια εικόνα υπάρχει και στα φαρμακεία και στα ιατρεία. «Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καλή πορεία. Ο κόσμος έχει οικονομική στενότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης. «Η κίνηση που υπάρχει είναι λόγω της αυξημένης νοσηρότητας του Φεβρουαρίου, όμως ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ενώ έχουμε αυξημένη νοσηρότητα με λοιμώξεις η κίνηση έχει πέσει αρκετά. Αυτό το συναντήσαμε και το προηγούμενο διάστημα. Από το καλοκαίρι και μετά φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των ιατρείων», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται η χειρότερη επισκεψιμότητα που υπήρξε ποτέ στα ιατρεία. Ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ οικονομικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου