ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο: Αμεση καταβολή των εξαιρέσιμων του 2014

εργαζόμενοι-στο-νοσοκομείο-αμεση-κατ-622870

Προ των ευθυνών του θέτουν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου οι εργαζόμενοι, ζητώντας να τρέξουν οι διαδικασίες για να τους καταβληθούν τα εξαιρέσιμα του 2014, για τα οποία μετά από την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ Χρήστου Μπουκώρου στη Βουλή, δόθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη η δέσμευση ότι θα καταβληθούν αφού εγκριθεί σχετική τροπολογία.

Η τροπολογία εγκρίθηκε μόλις προχθές, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το σωματείο εργαζομένων, και έτσι «ανοίγει ο δρόμος» ουσιαστικά για την καταβολή των χρημάτων.

Χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το σωματείο, ο κ. Κων. Τράγαλος, πρόεδρος του συμβουλίου, κάλεσε το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίο Δραμητινό να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου να καταβληθούν τα χρήματα. Σύμφωνα με τον κ. Τράγαλο, μάλιστα ένα μέρος των χρημάτων θα μπορούσαν να καταβληθούν και πριν τα Χριστούγεννα καθώς από το συνολικό ποσό των 160.000 ευρώ περίπου, που είναι τα δεδουλευμένα εξαιρέσιμα του 2014 τα οποία δεν είχαν καταβληθεί, υπάρχει ήδη δεσμευμένο ένα κονδύλι περίπου 80.000 ευρώ που θα μπορούσε να δοθεί. Υπολογίζεται ότι ο κάθε εργαζόμενος – δικαιούχος, έχει λαμβάνειν συνολικά από τα εξαιρέσιμα κατά μέσο όρο από 300 μέχρι 600 ευρώ.

«Μετά από πολλές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας και στις Διοικήσεις, κινητοποιήσεις και επαφές με όλους τους βουλευτές και τους εμπλεκόμενους φορείς, το σωματείο δικαιώθηκε και θα καταβληθούν τα εξαιρέσιμα του 2014. Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος είχε καταθέσει για το θέμα μας επίκαιρη ερώτηση, και ο κ. Πολάκης είχε δεσμευτεί ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα ψηφιστεί τροπολογία για να πληρωθούν τα χρήματα. Η τροπολογία ψηφίστηκε μόλις προχθές οπότε πλέον υπάρχει το πράσινο φως για να καταβληθούν τα χρήματα. Είναι στο χέρι της Διοίκησης να καταβληθούν άμεσα χωρίς καθυστέρηση. Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλες ανάγκες και αυτά τα χρήματα θα δώσουν μία ανάσα. Εάν περάσει ο μήνας και δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα, η διοίκηση θα είναι υπόλογοι προς το προσωπικό», συμπλήρωσε ο κ. Τράγαλος

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου