ΤΟΠΙΚΑ

Στους οκτώ η Ιταλία

στους-οκτώ-η-ιταλία-851206

Επαιξε σαν Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ιταλία και πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τον τρίτο όμιλο για τους οκτώ του Euro 2008. Η σκουάντρα ατζούρα επικράτησε με 2-0 της Γαλλίας και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρουμανίας από την Ολλανδία με το ίδιο σκορ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αντίπαλος της ομάδας του Ντοναντόνι στους «8» θα είναι η Ισπανία σε ένα ματς, όπου δεν θα συμμετάσχουν οι Πίρλο και Γκατούζο που συμπλήρωσαν δυο κίτρινες κάρτες.
Η Γαλλία πάταγε καλύτερα στο ξεκίνημα στο γήπεδο, αλλά αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία ήταν η Ιταλία με τον Λούκα Τόνι στο 4’. Ο κεφάτος Ριμπερί έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μόλις μέχρι το 9’ όταν και σε μια προσπάθεια να κόψει ένα αντίπαλό του μπλέχτηκε στα πόδια του και αποχώρησε τραυματίας.
Στο 24’ σημειώθηκε η φάση που έμελε να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα. Ο Αμπιντάλ ανέτρεψε τον Τόνι, ο Μίχελ απέβαλε τον Γάλλο αμυντικό, υποδεικνύοντας παράλληλα το σημείο του πέναλτι. Ο Αντρέας Πίρλο δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντοναντόνι. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Ντομενέκ έβγαλε τον Νασρί, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Μπουμσονγκ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσει και άλλο παίκτη στο κέντρο η ομάδα με την «σκουάντρα ατζούρα» σε διάστημα τριών λεπτών να χάνει τρεις ευκαιρίες (δυο με τον Τόνι και μια με τον Ντε Ρόσι) για να πετύχει και κάποιο άλλο τέρμα.
Σιγά, σιγά η Γαλλία άρχισε να ισορροπεί και πλησίασε το γκολ στο 34’ με τον Ανρί, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Πάντως η Ιταλία ήταν εκείνη που έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να πετύχει κάποιο τέρμα, μια και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκρόσο στο 44’ χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουπέ.
Οι «τρικολόρ» ακούμπησαν την ισοφάριση στο 49’, όταν το δυνατό σουτ του Μπενζεμά πέρασε λίγο άουτ. Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Ιταλίας ήταν εμφανές, μια και όποτε έβγαινε μπροστά δημιουργούσε προϋποθέσεις για κάποιο δεύτερο γκολ. Και αυτό έγινε στο 62’ όταν έπειτα από δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ντε Ρόσι η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ανρί και αλλάζοντας πορεία κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Κουπέ.
Οι «τρικολόρ» δεν το έβαλαν κάτω και στο 72’ με τον Μπενζεμά θα μπορούσαν να έχουν μειώσει το σκορ, αλλά ο Μπουφόν απέδειξε, γιατί θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου.
Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ντομενέκ δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά με την Ιταλία να κρατάει εύκολα το 2-0 και να πλησιάζει στο τέλος και ένα τρίτο γκολ με τον Τόνι, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουπέ.
ΙΤΑΛΙΑ (Ντοναντόνι): Μπουφόν, Πανούτσι, Κιελίνι, Τζαμπρότα, Γκρόσο, Γκατούζο (82’ Ακουιλάνι), Ντε Ρόσι, Περότα (64 Καμορανέζι), Πίρλο (55 Αμπροζίνι), Κασάνο, Τόνι
ΓΑΛΛΙΑ (Ντομενέκ): Κουπέ, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Κλερκ, Εβρά, Μακελελέ, Τουλαλάν, Ριμπερί (10 Νασρί, 27 Μπουμσόνγκ), Γκοβού (66 Ανελκά), Ανρί, Μπενζεμά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου