ΤΟΠΙΚΑ

«Αντίο» αντάξιο πρωταθλητών…

αντίο-αντάξιο-πρωταθλητών-851206

Αντίο με ψηλά το κεφάλι θέλει να πει σήμερα το βράδυ στο Euro 2008, η Εθνική Ελλάδος. Οι διεθνείς μας που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους εναντίον της πρωτοπόρου του ομίλου Ισπανίας, που έχει ήδη κλείσει θέση για τους οκτώ. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από τη ΝΕΤ.
Μοναδικός στόχος που έχει πλέον απομείνει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είναι τουλάχιστον η ισοπαλία και ει δυνατόν με γκολ, προκειμένου να μην αποχωρήσει από το Σάλτσμπουργκ με την «επονείδιστη» μηδενική συγκομιδή σε βαθμούς και τέρματα.
Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και σήμερα το βράδυ ο Αραγονιές αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που δεν έχουν παίξει, καθώς και σε άλλους με κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά και να δώσει «ανάσες» στη βασική ενδεκάδα, ενόψει της σαφώς δυσκολότερης συνέχειας. Σύμφωνα με τους Ισπανούς δημοσιογράφους, ο Αραγονιές θα παρατάξει το ακόλουθο σχήμα: Τερματοφύλακας ο Ρέινα, δεξί μπακ ο Αρμπελόα, αριστερό ο Ναβάρο, στόπερ οι Αλμπιόλ (δεξιά) και Χουανίτο (αριστερά), αμυντικός μέσος ο Τσάμπι Αλόνσο, κεντρικοί οι Ντε Λα Ρεντ και Φάμπρεγας, δεξί χαφ ο Σέρχιο Γκαρσία, αριστερό ο Ινιέστα ή ο Καθόρλα (αν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του) και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκουϊθα. Η διάταξη, λοιπόν, θα είναι 4-5-1 ή 4-1-4-1.
Όσον αφορά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ότο Ρεχάγκλε κόντρα στην Ισπανία αυτή θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Ρωσία. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς, εκτός των αρκετών τραυματισμών που αντιμετωπίζει, ο Ότο Ρεχάγκελ θέλει να δώσει και χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Έτσι, σήμερα ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, δεξί μπακ θα είναι ο Βύντρα, αριστερό ο Σπυρόπουλος, στόπερ οι Κυργιάκος και Δέλλας (Άντζας), στα χαφ οι Μπασινάς, Κατσουράνης και Καραγκούνης, δεξιά στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Σαμαράς και στην κορυφή ο Χαριστέας.

ΡΕΧΑΓΚΕΛ: «Για την αξιοπρέπειά μας»
«Για την αξιοπρέπειά μας», ήταν το σύνθημα του ομοσπονδιακού τεχνικού, εν όψει της αναμέτρησης με τους «φούριας ρόχας»… «Πρέπει όπως και οι Ισπανοί, να κάνουμε κι εμείς αλλαγές στο αρχικό μας σχήμα. Έχουμε τραυματίες που δεν μπορούν να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι. Σκοπός μας είναι να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας και να τελειώσουμε θετικά αυτό το τουρνουά», είπε ο Ρεχάγκελ και συμπλήρωσε: «Το γνωρίζουμε αυτό όλοι, οι παίκτες και οι αναπληρωματικοί που θα αγωνιστούν. Όποιοι παίκτες και να παίξουν από την Ισπανία, είναι όλοι καλοί παίκτες και είναι σημαντικό για μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντί τους».
Ο Ρεχάγκελ «επέστρεψε» στο ματς με τη Ρωσία και αναφέρθηκε στη φάση του γκολ της Ελλάδας που ακυρώθηκε: «Θέλω να πω και κάτι που δεν είχα πει και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Ρωσία. Σημειώσαμε ένα κανονικό γκολ με τη Ρωσία και το λέω τώρα, γιατί τότε δεν είχα εικόνα από τη φάση, ενώ τώρα είδα το ριπλέι. Εκείνη τη στιγμή ήμουν φοβερά εκνευρισμένος με τον διαιτητή, γιατί δεν είχε σταματήσει τη φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Γκέκας».
Εν όψει Ισπανίας, υποστήριξε ότι «όλοι οι Ισπανοί παίκτες είναι καταπληκτικοί ποδοσφαιριστές, με προσόντα υψηλού επιπέδου και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Ακόμα κι αν ο Αραγονές επιλέξει να αφήσει 7-8 παίκτες έξω, θα μπορεί να τους αντικαταστήσει εξίσου καλά.
Όσο για τα γερμανικά σενάρια περί «διαζυγίου» με την ΕΠΟ μετά το Euro, o Ρεχάγκελ υπενθύμισε ότι «εδώ μιλάμε για το παιχνίδι με την Ισπανία», ενώ στο «flash interview» μετά τον αγώνα με τη Ρωσία είχε υπογραμμίσει ότι «έχω υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2010».

Συνεχίζει στην Εθνική ο Γιαννακόπουλος
Την ώρα που η Εθνική ετοιμάζεται για το «αντίο» στο Euro 2008, μετά τον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης κόντρα στην Ισπανία, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος θέλησε να βγάλει τον… εαυτό του από τα σενάρια που τον ήθελαν να ανήκει στο γκρουπ των παικτών που θα έλεγαν «αντίο» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
«Εάν καταλάβω ότι αντέχω, θα συνεχίσω μέχρι το 2010. Εάν δεν βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο, δεν θέλω να είμαι στην Εθνική έτσι απλά για να είμαι», είπε ο «Stelios», ο οποίος προανήγγειλε με αυτό τον τρόπο ότι θα βοηθήσει την Εθνική στην προσπάθεια για πρόκριση στο Μουντιάλ 2010.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου