ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα…

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Κατεβάστε τα, ντε…

ΑΦΟΥ μειώνεται διεθνώς και κάθε μέρα η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου, ας μας εξηγήσουν. Τελικά, πώς “την είδαν” ΔΕΗ, ΚΤΕΛ, ταξί, ναι, ο… μπαρμπέρης μου, οι εφοπλιστές και οι άλλοι ηγεμόνες των σούπερ μάρκετ, που στο όνομα του πετρελαίου εκτίναξαν τις τιμές τους; Και όχι μόνο τις διατήρησαν -οι αναιδείς- στα ύψη, αλλά εξακολουθούν να τις αυξάνουν με το ίδιο επιχείρημα: Λόγω ανατίμησης του πετρελαίου! Βρε μασκαράδες και αισχροκερδείς, αφού υποχωρεί λίγο το λίγο το πετρέλαιο, εσείς επικαλείστε ακόμη ανατίμησή του;
(Ρε Ιλαρίωνα, τηλεφώνησε στον κ. Φώλια με τα 41 μέτρα του. Πες του για τον συμβολισμό. Μήπως μας γυρίζει πίσω, στο 41;)

Και κινητό ΚΤΕΟ για νησιά

ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και το κινητό ΚΤΕΟ του Δημοσίου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Δε θα μεταφέρονται εδώ τα οχήματα, αλλά κλιμάκιο με εξοπλισμό θα τα ελέγχει στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
(Ασφαλώς και θα προκύψει υπολειτουργία του κεντρικού στο Βόλο. Ουδέν απευΚΤΕΟ-ανορθογράφως).

Κόντρες με Ι. ΚΤΕΟ

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ παρενέβησαν και είπαν προς το Δημόσιο: Δεν έχετε δικαίωμα να αναβάλλετε συνεχώς τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, αφού υπάρχουμε και μεις. Οπότε, αφού αφαιρέθηκε η δικαιοδοσία αυτή από τους Νομάρχες και κατέληξε στον Περιφερειάρχη, αναβολή δεν υπάρχει. Οι τροχονομικές μαυρομύτες ωστόσο γράφουν τους εκπρόθεσμους.
(Και ας κωλοχτυπιούνται οι δύσμοιροι ότι δεν είναι αυτοί που φταίνε…)

Για σταγονίδια, μήπως;

ΟΤΑΝ η ταπεινότητα του “Περαστικού” έγραφε πρόσφατα για σταγονίδια του παρελθόντος, που δεν χάνουν ευκαιρία να λαλήσουν, θεωρήθηκα υπερβολικός: “Είδα τον Παττακό στην τηλεόραση”, μου λεει ο ταξιτζής μου. “Και λοιπόν;” “Θυμάμαι, ρε φίλε, καλά δεν περνούσαμε;”
(Κύριοι Πολιτικοί, το παπαγαλάκι για την παρακμή των πολιτικών μου έκανε λόγο. Τι του απαντάτε για να μην έχει γκρίζες νοσταλγίες ο άνθρωπος;)

Ετσι φυτοζωεί το λιμάνι…

ΘΑ φυτοζωούν, μου λένε, τα λιμάνια της περιφέρειας, ενόσω πλέον των δύο μεγάλων λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, αυτό του Αστακού της Πελοποννήσου, θα είναι ο κατανεμητής φορτίων. Εχοντας επικεφαλής τον αδελφό του τσάρου της Οικονομίας, είναι ο ρυθμιστής.
(Και βέβαια, ουδείς ψόγος. Απλώς απορούσαμε, γιατί μπάζει νερά το λιμάνι του Βόλου)

Εκτός νοσοκομείου, τι;

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, άτεγκτος, πρώην διευθυντής της χειρουργικής και πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου, προ πάντων επιστήμων-τον φωτογράφισα- εκφράζει τη δική του άποψη για τη φυγή γιατρών από το νοσηλευτικό ΄Ιδρυμα. Ο κ. Γιάννης Βαρδούλης, λοιπόν, σημειώνει: “Ασφαλώς και ως ασθενής ή έχων ανάγκη περίθαλψης θα προτιμούσα το δημόσιο νοσοκομείο και το γιατρό του ΕΣΥ”. Συμφωνεί ωστόσο ότι θα πρέπει να αναβαθμιστούν και οι δύο τομείς.
( Σα να καταλαβαίνω, πως μου λέει ότι όλοι θυμούνται το νοσοκομείο στα δύσκολα…)

Φουλ φακέλωμα…

ΑΠΟΡΗΣΕ μια Βολιώτισσα, πώς η δημοσκοπική εταιρία που της τηλεφώνησε, ξέρετε για γκάλοπ και τέτοια, βρήκε το απόρρητό της τηλέφωνο. Αχ, κοπέλα μου. Ακόμη εκεί έμεινες; Δεν σου είπαν και σε ποια Τράπεζα έχεις το κομπόδεμά σου; Στο είπαν. Και το pin σου ξέρουν…
(Ιλαρίωνα, στο ξαναλέω. Κρύψε καλά το πι-pin-ι σου. Θα σ΄ ευνουχίσουν κάποια μέρα.)

Δεν ήταν για πανηγυράκια…

ΟΤΙ υπήρξε έλλειμμα σοβαρότητας στο χειρισμό της “Αργούς” το μαθαίνω και από το περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΔΗΤΕΒ, Νίκου Πατσιαντά, επί δημαρχίας Κουντούρη. Ο γνωστός Βολιώτης δικηγόρος σημειώνει ότι το σκάφος προοριζόταν για μουσείο και μετά για πειραματικά ταξίδια. Νυν και τέως δήμαρχοι ούτε που κάλεσαν ποτέ τον άνθρωπο που πρώτος χειρίστηκε το θέμα.
(Κύριε Νίκο, τι λες τώρα; Ετσι θυσιάζεται η πατρότητα θρύλων τύπου… Βατερλώ;)

Διαγραμμίσεις Πηλίου

ΑΣ είναι καλά ο Μπάμπης Τσαμπάζης, της Πολιτικής Προστασίας: Μετά την επούλωση των λάκκων στο οδικό κύκλωμα Πηλίου, θα χαραχθούν οι διαχωριστικές γραμμές. Η κυβέρνηση μεταβίβασε την αρμοδιότητα στη Νομαρχία αλλά όχι και τα συνοδευτικά. Το χρήμα δηλαδή.
(Είπαμε. Κράτος, συνήθως μπατάκι…)

Βάζουν φωτιές, κ. Εισαγγελεύ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ με τη φωτιά κλείνουν κάθε βράδυ άγνωστοι και ασύλληπτοι δράστες στην περιοχή “Αηδονοφωλιές” του Δήμου Ιωλκού. Δίπλα στο ελαιοτριβείο (καταλαβαίνετε), κοντά και σε πλαστική δεξαμενή με πετρέλαιο (τρομάζω) και σε πυλώνα της ΔΕΗ άγνωστοι βάζουν μπουρλότο σε ερειπωμένα σπίτια. Υψώνονται οι φλόγες, τις σβήνει η Πυροσβεστική και… όλα καλά γινόμενα.
(Οι κάτοικοι απορούν, κύριε Εισαγγελεύ, γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι πυρπολητές;)

Καθαιρέθηκε το πανό, όχι η κεραία…

ΤΕΛΙΚΑ καθαιρέθηκε λόγω καιρού κουρελιασμένο το πανό με το σύνθημα “Κάτω η κεραία του θανάτου” στην Αγία Τριάδα Ιωλκού. Αντίθετα η κεραία παραμένει αγέρωχη εκεί όπου ρίζωσε.
(Τουλάχιστον ας απομακρυνθούν τα κουρέλια του συνθήματος. Μας ντροπιάζουν…)

Και συ, φαρμακοποιέ;

ΠΑΡΗΛΘΑΝ, φαίνεται, οι καλοί καιροί και για τους φαρμακοποιούς. “Στράβωσε”, βλέπετε, και η απόπειρα να υπάρξει υποχρεωτική απόφαση του συλλόγου. Βολιώτισσα αυτής της επιστήμης έλεγε ότι φέτος δεν θα κλείσει το φαρμακείο της για διακοπές.
(Θα παραθερίσει στις… διημερεύσεις της)

Τώρα είναι που θα κουτουλάμε…

ΑΛΛΑΞΕ η προτεραιότητα στην αινιγματική διασταύρωση προέκτασης Κασσαβέτη και Οδ. Ελύτη, πριν από το σταυροδρόμι Περιφερειακού και Κύπρου. Ο προερχόμενος από Κασσαβέτη προς Περιφερειακό, είχε ως τώρα προτεραιότητα. Τώρα του λένε στοπ. Και επειδή η συνήθεια δεύτερη φύση, καλόν είναι να τοποθετηθούν παλλόμενοι σηματοδότες.
(Πριν θρηνήσουμε πάλι με ωδές Ελύτη…)

Μην ειρωνεύεσαι, Δήμαρχε

ΕΣΥ, κύριε περιφερειακέ Δήμαρχε, που ειρωνεύεσαι το νεαρό δημοτικό σύμβουλο, εκτίθεσαι στα μάτια του. Το να λες με σαρκασμό: “Μην ασχολείσαι. Είσαι νέος. Θα μάθεις…”, δεν είναι συμβουλή. Προδίδει κόμπλεξ.
(Φαντάζομαι να μη σ΄ έχει ως πρότυπό του…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου