ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Εγκαταλείψατε τα παιδιά…

ΑΣ μην υποκρίνονται τους στοργικούς προστάτες και επιμορφωτές των παιδιών, όσοι υπουργοί κόπτονται φραστικά για την τεχνική εκπαίδευση. Αυτή η δοκιμασία που επιφύλαξαν για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών της Μαγνησίας, δε ματάγινε. Καταργώντας τη δωρεάν μεταφορά τους με ασφαλή τρόπο στα και από τα σχολεία, ανοίγουν διάπλατα τις παγίδες και θανάσιμων κινδύνων για τα παιδιά. Προχθές χρειάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλία ο περιφερειάρχης Φώτης Γκούπας. Και δεσμεύτηκε στην αντιπροσωπεία του Βόλου να εξασφαλίσει πιστώσεις από το περιφερειακό πουγκί.
(Τον τιμά η πρωτοβουλία. Κανονίστε, ρουφ…οι, να τον “καρφώσετε” για την προσφορά του)

Αλλους δεν τιμά…

ΜΟΝΟ στη Μαγνησία καταργήθηκε η δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Γνωρίζει ο καθένας γιατί. Διότι αλλού δεν βρέθηκαν άκριτοι να “καρφώσουν” το νομάρχη στον εισαγγελέα για να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη.
(Προστάτεψες τα παιδιά; Τσακίσου στο εδώλιο…)

Γεωτρήσεις, ταχιά…

ΩΣΤΕ στο πιτς φυτίλι βρήκε λύση ο υπουργός του ΠΕΧΩΔΕ. “Ταχιά οι γεωτρήσεις”, είπε ο κ. Σουφλιάς στους δημάρχους Κάρλας και Φερών για το πολεοδομικό συγκρότημα.
(Σιγά μην άφηνε το Βόλο… ατιμώρητο!)

Γουστάρεις Πήλιο στα τυφλά;

ΚΥΡ υπουργέ, επίσης του ΠΕΧΩΔΕ, κόπιασε κατά Πήλιο μεριά, για να ανηφορίσεις μέσα στην ομίχλη χωρίς διαγράμμιση του “εθνικού δρόμου”. Εμείς κινδυνεύουμε να γκρεμοτσακιστούμε.
(Κότσαρε και κάνα διόδιο. Οδήγα και στα τυφλά. Την τύφλα μου, γ…)

Καλέ θα σκοτωθούν…

ΠΟΙΑ πεντέμισι χιλιόμετρα στο Μαλιακό, μεταξύ Μώλου και Θερμοπυλών, εγκαινίασε προχθές ο μπαρμπα-Γιώργος; Χθες Βολιώτες ταξιδιώτες βέλαξαν με ταχύτητα… εξόδιας ακολουθίας στον ένα από τους δύο εγκαινιασμένους κλάδους.
(Προνοητικοί, συνέχισαν από τον παλιό δρόμο. Μήπως λάθος εγκαίνια τέλεσε ο άνθρωπος;)

Τον “κάρφωσε”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των απλήρωτων συμβασιούχων ΔΕΜΕΚΑΒ και ΔΗΤΕΒ στο Βόλο κάρφωσε τον προεδρεύοντα της ΔΗΤΕΒ. Τον κατηγόρησε για αναλγησία κατά συμβασιούχου ΑΜΕΑ. Ότι δεν του επέτρεψε να απεργήσει, είπε. Ο Μίλτος απάντησε ότι “με κάτι πρέπει να ασχοληθούν και τ άτομα αυτά”. “Τον έβαλα φύλακα στην “Αργώ”, πρόσθεσε.
(Καλά του κανες, Μίλτο μου. Αλλά για το νηστικό αρκούδι, άκουσες κάτι;)

Επικοινωνία με σκονάκια…

ΤΙ διάβασα; Ο δήμαρχος μετά από περιοδεία του σε συνοικίες, έστειλε στους επιμέρους δημάρχους ενημερωτικά σημειώματα για άμεση επέμβασή τους στις γειτονιές;
(Για-τί κα-λέ γει-τό-νι-σσα / α-φού σου τη-λε-φώ-νη-σα… Θα λαλήσω…)

Και σαλτάρησε…

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ πολεοδομίας, περίμενε την τυπική έστω έγκριση της Περιφέρειας για την έναρξη των εργασιών στο στάδιο και, τσουπ, να σου ο εργολάβος κίνησε. Με εντολή ποιου, κυρ Γιάννη; Του δημάρχου, μου λέει.
(Και αναψοκοκκίνισε στη σκέψη ότι δεν μπορεί να πληρώσει πριν από την έγκριση. Ωϊντεεε…)

Αγάπες και λουλούδιααα…

ΕΙΝΑΙ δυνατό στελέχη της ΝΔ να μην υποστηρίζουν, να μην αγαπούν το κόμμα; -μου λέει η Ζέττα με αφορμή τα καμώματα Ψωμιάδη.
(Σήμερα ξυρίζουν το γαμπρό, Ζέττα μου. Στην Κεντρική Επιτροπή. “Ματωμένος Γάμος” το έργο)

Διαβάστε, μωρέ…

ΠΩΣ την είδαν πολλοί υπάλληλοι του Δημοσίου, να φορτώνονται σε συναδέλφους τους, που έχουν την αξιοπρέπεια να διαβάζουν αντί να αρχειοθετούν απευθείας χρήσιμες εγκυκλίους; Το παρατήρησα σε υπηρεσία, που ο τύπος έσπευσε και φορτώθηκε σε συνάδελφό του.
(Επιμελής, μάνα, μου λες να γίνω; Θα ζητώ δίδακτρα. Α, δεν πάει άλλο, τους καραγκιόζηδες)

Εξωση εθελοντών…

ΝΑ θύμωσε, άραγε, ρε Ιλαρίωνα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, που δεν τον πρόβαλε ιδιαίτερα το βιβλίο των Φίλων του Νοσοκομείου, για τα 100 χρόνια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο διετέλεσε στιγμιαία διοικητής, και τους έξωσε φέτος από το “Επιχειρηματικό Πανόραμα”;
(Μα, κύριε πρόεδρε. Ο εθελοντισμός τιμά. Μη τον υποτιμάτε…)

Σαν του λαγού τα τέκνα…

Α, ΔΕ σας τα πα. Αλλα συνέβησαν και άλλα διαβάσαμε για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της μονομετοχικής Εταιρείας Δήμων Ιωλκού και Πορταριάς για την επένδυση «Σωρού». Ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου ούτε που πάτησε το πόδι του στη συνεδρίαση. Αυτό που πρόβλεψα.
(Ετοιμοι για ελαφρά πηδηματάκια είναι και άλλοι σύμβουλοι;)

Μοσχόλογος…

ΜΠΡΑΒΟ σου, ωρέ Βασίλη Μόσχο, δήμαρχε Ταμασίου Καρδίτσας, που είπες πως “δεν υπάρχουν πια δήμαρχοι με πνεύμα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς”.
(Διπλο-τριπλοθεσίτες επαγγελματίες, ε, Βασιλάκη μου;)

Να χαρώ μελέτες…

ΙΝΤΑ, μωρέ. Τσείνες οι μελέτες, κοπέλι. Καλέ για τις πανεπιστημιακές έρευνες, ρωτάει ο σύντροφος. ΄Εβγαλαν λάδι τις βιομηχανίες στο Βόλο, και έβλεπαν αερορύπανση από το ποδήλατό μου και από την σκόνη της Σαχάρα.
(Εξι από τις 22 βιομηχανίες της χώρας που ρυπαίνουν είναι στο Βόλο, μεγάλεεε ντοκτορά!)

Δασάρχης και αυθαιρεσία…

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ, δεν θα επανέλθω για το δασάρχη Βόλου. Καταγγέλλεται ότι δημότης Ιωλκού διάνοιξε δρόμο σε δασύλλιο του Αγ. Γεωργίου και γείτονες λένε ότι πρόκειται να ρίξει και μπετά.
(Κύριε Δασάρχα. Οσμίζομαι καταγγελίες στον εισαγγελέα. Κανόνισε…)

Ως τον… αντίχριστο

ΦΙΛΟΣ με ξενάγησε στο μέλλον. Το 2009 ανάβουμε φώτα αυτοκινήτων και τη μέρα. Το 2010 κόβεται το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο. Το 2012 έρχεται ο αντίχριστος. Και το 13 οι Μεσογειακοί.
(Σκέψου, φίλε, Μεσογειακούς το 1 μ.α. Δηλαδή, “μετά αντίχριστο”. Ιστορικέ (δια)ΒΟΛΕ…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου