ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μάρκετ – γίγας τροφίμων στο Βόλο

νέο-μάρκετ-γίγας-τροφίμων-στο-βόλο-851206

Αλλο ένα μεγάλο σούπερ – μάρκετ θα δημιουργηθεί σε έναν ακόμη δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας. Ο λόγος για την αλυσίδα ALDI, που θα δημιουργήσει υπεραγορά τροφίμων στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης – Νεαπόλεως σε έκταση 4,5 στρεμμάτων, εκεί όπου παλιότερα ήταν τα Ψυγεία Μουστακαλή, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΕΒΟΛ (νυν Βερόπουλου). Αρχικά τα παιδιά του αείμνηστου Μουστακαλή ήθελαν στο συγκεκριμένο οικόπεδο να ανεγείρουν ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα. Τα επιχειρηματικά τους σχέδια ματαιώθηκαν, για να έχουμε τελικά την υλοποίηση της συγκεκριμένης αλυσίδας τροφίμων που θα καλύπτει εμβαδόν 1.500 τ.μ. και η οποία θα έχει 75 θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα είναι επιφανειακές και ως εκ τούτου θα χρησιμοποιούνται καλύτερα από τους πελάτες του καταστήματος. Η είσοδος προς τις θέσεις στάθμευσης θα γίνεται από την οδό Νεαπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νόμος επιβάλλει μία θέση στάθμευσης ανά 50 τ.μ., ωστόσο υπάρχει Κανονιστική Απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία ανά 20 τ.μ. αντιστοιχεί μία θέση στάθμευσης.
Το θέμα κατασκευής και λειτουργίας του νέου σούπερ μάρκετ συζητήθηκε στη χθεσινή Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, η οποία τελικά αποφάσισε να εισηγηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα η εισήγηση που θα γίνει θα αφορά:
Στην έγκριση της Μελέτης Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία υπεραγοράς τροφίμων της εταιρίας με επίγειο χώρο στάθμευσης 76 αυτοκινήτων, με τις παρατηρήσεις α) η είσοδος-έξοδος των οχημάτων, πελατών και τροφοδοσίας να γίνεται από την οδό Νεαπόλεως και να απαγορευτούν οι αριστερές στροφές εισόδου και εξόδου, β) να κατασκευασθεί σταθερή περίφραξη στο μέτωπο της οδού Λαρίσης, ώστε να αποτρέπεται κάθε είσοδος-έξοδος πεζών και γ) να επιδιωχθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των θέσεων στάθμευσης.
Επίσης στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
– Τη μετατροπή των οδών Σπυρίδη, στο τμήμα Δημητριάδος-Ιάσονος και Τοπάλη, στο τμήμα Αργοναυτών-Δημητριάδος σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, με διασφάλιση όλων των ειδικών θέσεων στάθμευσης που υπάρχουν σ’ αυτές.
– Την μελέτη και κατασκευή πλήρους κόμβου Φωτεινής Σηματοδότησης στην διασταύρωση των οδών Αθηνών και Αγίου Τριαντάφυλλου στα Αϊβαλιώτικα.
– Την μονοδρόμηση της οδού Μικρασιατών στο τμήμα Ζάχου-Παγασών, με κατεύθυνση από την πρώτη προς την δεύτερη.
Επίσης η Επιτροπή αποφάσισε μία σειρά από άλλες ρυθμίσεις προτεραιότητας, παραχώρηση θέσεων ΑμεΑ, τοποθέτηση προστατευτικών στοιχείων σε πεζοδρόμια κλπ.
Αναφορικά με τις οδούς Σπυρίδη και Τοπάλη ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Χαράλαμπος Σκυργιάννης δήλωσε: «Προχωρούμε στην υλοποίηση του σχεδίου που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες του Βόλου για μετατροπή του Κέντρου της Πόλης σε περιοχή πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας. Η Γκλαβάνη ολοκληρώνεται, θα ξεκινήσει σύντομα η Αγίου Νικολάου από Δημητριάδος μέχρι Ιάσονος, σήμερα ξεκίνησαν τα έργα και στην οδό Αντωνοπούλου, που πρόκειται να γίνει πεζόδρομος από την παραλία μέχρι την Δημητριάδος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου