ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Σπεύδουν βραδέως
Είναι δυνατόν να σου έρχεται στο σπίτι η ειδοποίηση για πληρωμή κάποιου λογαριασμού (ΟΤΕ, κινητό, ΔΕΗ κ.λ.π.) το λιγότερο μία βδομάδα αφού λήξει η προθεσμία πληρωμής; Είναι και παραείναι με δεδομένη την ταχύτητα των ΕΛΤΑ. Οι ταχυδρομικοί φωνάζουν ότι το προσωπικό δεν επαρκεί, τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν ότι φταίνε οι αποστολείς λογαριασμών, διότι πληρώνουν για “προτεραιότητα Β” (αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει “όποτε φτάσει”), με αποτέλεσμα όμως οι καταναλωτές κάποιες φορές να πληρώνουν και τέλη επανασύνδεσης…
Μ.Μ.

Κουίζ
Τι κοινό έχει ο Παναθηναϊκός με το Βιάγκρα; Βοηθούν και οι δύο την Ανόρθωση!
Α.Φ.

Αλλα λένε, άλλα γράφονται και άλλα ακούγονται…
Οχι ως ηθικολόγος αλλά επειδή κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίζονται, τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο κ. Μαβίδης δεν εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Βούλγαρη για τις εργολαβίες αλλά στον κ. Μήτρου, καθώς ο τελευταίος αναφέρθηκε πως έφερε στη δημοσιότητα μια γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου που αφορά στις εργολαβίες, η οποία λέει πως απαγορεύεται η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών πρασίνου, καθαριότητας και υπηρεσιών ανταποδοτικών τελών σε εργολάβους.
Απαντώντας λοιπόν ο κ. Μαβίδης, είπε μεταξύ άλλων πως «όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνει ζημιά στην Αυτοδιοίκηση και αν κάποια πράγματα σήμερα εξυπηρετούν επειδή είμαστε αντιπολίτευση, όταν θα είμαστε δημοτική αρχή δεν θα μας εξυπηρετούν. Σε ό,τι κάνει ζημιά στην αυτοδιοίκηση, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί».
Παράλληλα ο κ. Μαβίδης ξεκαθάρισε τη θέση του προς πάσα κατεύθυνση, η οποία δημοσιοποιείται ή αναφέρεται από πηγές ή κάποιοι σκοπίμως τα τροφοδοτούν πως «ο Δήμος Νέας Ιωνίας είναι μακριά από κάθε αναφορά που έχει να κάνει με την ανάμιξη της Νέας Ιωνίας με τα πράγματα του Δήμου Βόλου».
Και σας ερωτώ, πού είναι η επίθεση στον κ. Βούλγαρη; Μια προσπάθεια να κρατηθούν οι αποστάσεις, το λες… Μήπως εμείς δεν είμαστε τόσο έξυπνοι και δεν την βλέπουμε;
Α.Φ.

Αποστάσεις…
…Κράτησε ο κ. Μαβίδης από τον κ. Βούλγαρη ωστόσο σε ό,τι αφορά το θέμα της απευθείας ανάθεσης του έργου προμήθειας δέντρων για την πλατεία Πανεπιστημίου. Και στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μαβίδης δεν επιτέθηκε σε κανένα, απλά επισήμανε πως δεν γνώριζε τίποτα για το ζήτημα και ο κ. Βούλγαρης, ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, θα το φέρει ως θέμα.
Α.Φ.

Ο Μάκαρος…
Ο Μάκαρος, κατά κόσμον Μάκης Ψωμιάδης, εθεάθη προχθές το βράδυ στο Ξενία του Βόλου. Σκοπός του, όπως λένε, είναι η λειτουργία νυκτερινού κέντρου διασκέδασης στην περιοχή των Αλυκών. Όχι μόνος του φυσικά…
Α.Τ.

Πληρώθηκαν…
Πληρώθηκαν τις τελευταίες μέρες οι κωπηλάτες της Αργούς τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί για όσους από αυτούς είναι φοιτητές, άνεργοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Τα ποσά που δόθηκαν κυμαίνονται από 500 ευρώ μέχρι και 4.000 ευρώ, ωστόσο μικροπαρατράγουδα σημειώθηκαν και πάλι, καθώς πολλοί που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώθηκαν ως να ήταν άνεργοι και φοιτητές κοκ.
Συνολικά δόθηκαν χρήματα σε 40 περίπου από τους 80 συνολικά κωπηλάτες, με τους δημόσιους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς να είναι εκείνοι που εξαιρέθηκαν από την καταβολή των χρημάτων…
Α.Τ.

Η έλευση Φώλια
Προφανώς τα… ψάρια πληροφορήθηκαν ότι έρχεται αύριο στο Βόλο ο Φώλιας και πήδηξαν από τη χαρά τους. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ότι ο ταπεινός γάβρος πωλούνταν χθες στα ψαράδικα της πόλης μέχρι και 7,80 ευρώ!!!
Α.Τ.

Πιέζουν για την αγορά…
Την πρόθεσή του να πωλήσει στον ΟΛΒ δύο μεταχειρισμένες ηλεκτροκίνητες γερανογέφυρες έχει εκφράσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, με τους λιμενεργάτες να πιέζουν τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου να αναζητήσει τρόπους για την προμήθεια μίας εξ αυτών για την ταχύτερη και ασφαλέστερη διακίνηση των κοντέινερ…
Α.Τ.

Υποψήφια
Την ώρα που κάποιοι άλλοι την κάνουν γυριστή… η Ντίνα Παπαστεφάνου, παρά το βαρύ πρόγραμμα ως εκπαιδευτικός αλλά και πρόεδρος του ΔΟΥΚ, αποφάσισε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και έτσι συμμετέχει ενεργά ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ για το ΑΠΥΣΔΕ στις εκλογές που θα κάνει η ΕΛΜΕ αρχές Νοεμβρίου. Ξανά στις επάλξεις και για την Ντίνα δεν είναι η πρώτη φορά. Χαρά στο κουράγιο της..
Β.Κ

Συνειρμοί
Τους άφησε σύξυλους χθες ο Απόστολος Φοινικόπουλος. Με το γνωστό του χιούμορ, όταν ρωτήθηκε από την ΕΡΑ χθες το πρωί για την κρίση στο Δήμο Βόλου και την παρέλαση δηλώσεων στελεχών από κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, με αφοπλιστικό τρόπο δήλωσε: “Αυτά τώρα που διαβάζω στις εφημερίδες, σελίδες ολόκληρες, κεφαλάκια-κεφαλάκια, δηλώσεις από πάνω από κάτω, δεξιά-αριστερά, εντάξει, έλεος.
Τώρα, μεταξύ μας, όση σημασία έχει ο Δαϊλάκης και η Μπεζαντάκου για τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή, άλλο τόσο έχουν κι αυτά για τη δημοτική ομάδα.
Δεν εννοώ βέβαια ότι οι απόψεις των συγκεκριμένων ατόμων είναι απόψεις τύπου Δαϊλάκη και Μπεζαντάκου, αλλά οι ερμηνείες και η έκταση που δίνεται είναι ένα θέμα. Δεν αμφισβητώ τη σοβαρότητα των προσώπων. Ούτε του κ. Δαϊλάκη ούτε της κας Μπεζαντάκου πολύ περισσότερο των συντρόφων μου. Η ουσία όμως δεν είναι τέτοια για τέτοια έκταση.

Πού καιρός
Ετοιμάζονται στη ΝΟΔΕ οι γαλάζιοι για την αυριανή νομαρχιακή συνέλευση. Κάποιοι υπόσχονται ότι θα ανοίξουν στόματα και θα ακουστούν πολλά. Τώρα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις “κράτα και μικρό καλάθι”, λέει μία σοφή παροιμία και ίσως βγει αληθινή, διότι στόχος της συνέλευσης είναι η συσπείρωση και όχι τα εσωκομματικά μαχαιρώματα.
Αυτή τουλάχιστον είναι η εντολή από Μαξίμου και Ρηγίλλης. Όσοι βγούνε εκτός γραμμής διακινδυνεύουν πολλά και που καιρός για “ήρωες”.
Β.Κ

Τα είπε ξεκάθαρα
Στη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Νικόπουλος παραδέχτηκε πλήρως ότι στόχος της ομάδας του – γνωστή και η σύνθεσή της – ήταν ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας. Βέβαια δεν έκρυψε ότι παρόμοια αντιμετώπιση θα έχει και ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης, όταν δεν κάνει σωστά πράγματα. Τώρα αυτό ποιος θα το κρίνει, θα σας γελάσουμε. Ο μεγάλος του καημός όμως είναι ο Γιώργος Φώτης. Ούτε αυτό το έκρυψε. Κάτι για ικανότητα και ανικανότητα ψέλλισε του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής. Έριξε και τα σοσιαλιστικά του συνθήματα και καθάρισε. Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά μ΄ ένα δήμο που θέλει να λέγεται σύγχρονος και ισχυρίζεται ότι αποτελεί το σπίτι όλων των πολιτικών, πάλι θα σας γελάσουμε. Δεν καταλάβαμε.
Χ.Μ

Κουίζ
Μία ημέρα πριν την έκδοση του σωματείου εργαζομένων για το δήμο Βόλου δύο άτομα συναντήθηκαν. Το ραντεβού ήταν στις βόρειες συνοικίες. Πάντως δεν πρόκειται για το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής. Ποιοι ήταν;

Ο περίεργος
Αποκατάσταση
Για να μην αδικήσουμε τον εκπρόσωπο της Συνεργασίας Μηχανικών κ. Κώστα Φλαμπούρη, στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας ήταν ο μόνος που διαφώνησε για την αποστολή επιστολής που αφορούσε στο έργο Χάνια – Κισσός. Ο κ. Φλαμπούρης, όπως καταγράφηκε και από τα πρακτικά, ζήτησε αρχικά να υπάρξει συνάντηση με τη ΝΑΜ για να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου