ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επάνω: Τον αλυσοδέσανε το Δήμο Βόλου

Τώρα με την παραίτηση Καπούλα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των γνωστών τιμωρών. Αν και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, ασφαλώς θα στοχεύσουν σε μεγαλύτερους μεζέδες. Κι αν δεν το κάνουν αμέσως για να μην προκαλέσουν αντιδράσεις, θα το κάνουν αμέσως μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν κρατιούνται πια. Κραδαίνουν τα γιαταγάνια τους. Βέβαια οι πολίτες του Βόλου παρακολουθούν και στο τέλος πληρώνουν τον καθένα αναλόγως.

Οσοι πιστεύουν σε πρακτικές που αναγάγουν έναν μεγάλο δήμο σε κομματικό φέουδο ή ακόμα χειρότερα σε κομματικό λάφυρο, γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι οι πολίτες όχι μόνο δεν ακολουθούν τέτοιες επικίνδυνες απόψεις, αλλά τιμωρούν σκληρά τους χρήστες τέτοιων πρακτικών. Τώρα πώς γίνεται να δηλώνεις αγροτοσυνδικαλιστής και να θέλεις να κάνεις κουμάντο σ΄ ένα καθαρά αστικό δήμο, είναι από τα αξιοπερίεργα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για τις τελευταίες προτάσεις Νίμιτς. Άλλοι το ήπιαν απευθείας το πικρό ποτήρι κι άλλοι το κατέβασαν κλείνοντας τη μύτη τους. Θα το πιούμε που θα το πιούμε, ας τελειώνουμε και μ΄ αυτό.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν ορισμένοι που στήνονται μπροστά στις τηλεοράσεις, νιώθοντας απίστευτη ηδονή. Όχι, δεν βλέπουν τσόντα. Golden boys και τραπεζίτες με τρεμάμενα χείλη βλέπουν. Μη χαίρεσαι, φτωχέ τηλεθεατή, αυτοί την έχουν κάνει την μπάζα τους. Κοίτα και λίγο κάτω από την πόρτα σου. Μάλλον έχει έρθει ο λογαριασμός της κρίσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου