ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις
* Αφιερωμένη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο είναι η έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» έως τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. & Σ. Τσαλαπάτα», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Οι «Αρχιτεκτονικές αντιστίξεις από τον Ζάχο στο σήμερα» περιλαμβάνουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

• Ιστορικές στιγμές της νεότερης περιόδου αφηγούνται τα σπάνια τεκμήρια που κοσμούν το Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο» προς χάρη των φίλων του πολιτισμού κάθε ηλικίας. Η έκθεση με τίτλο «Ιστορία της πόλης και της περιοχής μέσα απ’ το φακό του Στέφανου Στουρνάρα», που διοργάνωσε η Φιλοτελική Ενωση Βόλου με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από τον θάνατο του Στέφανου Στουρνάρα, θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου.

* “Φθινοπωρινές ανταύγειες” και άλλα περιλαμβάνει η εικαστική πρόσκληση που απευθύνει ο συμπολίτης δημιουργός Βασίλης Αγλαΐνης στους φίλους της καλλιτεχνικής του άποψης. Η έκθεση λειτουργεί στην αίθουσα τέχνης “Εργαστήρι” που βρίσκεται στην οδό Κ. Καρτάλη 325 (δύο γωνίες πάνω από την Γιάννη Δήμου, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10 π.μ.-2 μ.μ. και 5 μ.μ.-10 μ.μ. και το σαββατοκύριακο 9 π.μ.-3 μ.μ. και 5 μ.μ.-12 μ.μ.

* Παρατείνεται έως τέλος Νοεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής – κεραμικής με θέμα: «Τα παιδιά ταξιδεύουν στα χνάρια του Ιάσονα» με έργα παιδιών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που λειτουργεί στην αποθήκη του Τελωνείου Βόλου . Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 9.00 – 13.00. Δευτέρα: 17:00 – 20:00, Σάββατο και Κυριακή κλειστά.

Θεία Λειτουργία
*Αύριο Σάββατο 1 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ.-9.30 π.μ. θα τελεσθεί στο εκκλησάκι του Γηροκομείου «Αγιοι Πάντες» Θεία Λειτουργία.

* Σήμερα Παρασκευή 31η Οκτωβρίου το βράδυ και από ώρας 7-1 πρωινή, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, κατά το Αγιορείτικο τυπικό, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Γατζέας, στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων και Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία. Τεμάχιο του Αγίου Λειψάνου του, θα εκτεθεί σε προσκύνηση.

Εκδηλώσεις
* Η τακτική μηνιαία Συνάντηση των Συνταξιούχων της Εθνικής Τραπέζης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην Λέσχη Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

* Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) Βόλου-Ν. Μαγνησίας προγραμματίζει τις κάτωθι εκδηλώσεις: Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ετήσιο μνημόσυνο για τους αποθανόντες συναδέλφους στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου-Ο καφές θα δοθεί στην Κατακόμβη του Ναού. Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου απογευματινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ-Αχλάδι-Στυλίδας και κατόπιν φαγητό στον Καραβόμυλο. Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου Χατζηαργύρη 1, 10-12 π.μ. στο τηλέφωνο 2421023789.

* Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης «Ο Απ. Παύλος» (Αλεξάνδρας-Κ. Καρτάλη) αρχίζουν με τέλεση αγιασμού οι τακτικές κατά μήνα ομιλίες του Θεολόγου, πρ. Καθηγητού Παιδαγωγικής Ακαδημίας κ. Κων. Αθανασόπουλου, ο οποίος αυτή τη φορά θα μιλήσει επί επικαίρων θεμάτων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Επαναρχίζουν οι εβδομαδιαίες πνευματικές συνάξεις της Κοινωνικής Χριστιανικής Ενώσεως. Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην κάτω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη-Ανθ. Γαζή) θα γίνει αγιασμός ενάρξεως των συνάξεων, από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Νασιώκα, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα “Είναι απαραίτητος η χάρις του Θεού εις την ζωήν μας;” στο τέλος του οποίου θα επακολουθήσει συζήτηση. Με την ευκαιρία γίνεται γνωστό ότι οι πνευματικές συνάξεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, την προαναφερθείσα ώρα στο Πνευματικό Κέντρο, κατά τις οποίες θα εισηγούνται θέματα κοινωνικού, θρησκευτικού και παιδαγωγικού περιεχομένου, τόσο από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Νασιώκα, όσο και από άλλους ομιλητές, στο τέλος των οποίων θα επακολουθεί συζήτηση.

Εγγραφές
* Oσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Θεατρικό Εργαστήρι Πορταριάς μπορούν να αποταθούν στα τηλέφωνα: 2428099847 και 6944665757. Η εγγραφή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

* Στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου συνεχίζονται οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες. Ώρες λειτουργίας της γραμματείας 10.00-13.00 το πρωί και 19.00-21.00 το απόγευμα στην οδό Κοραή 79.

Εκδρομές
• Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο “Παν” προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 2 Νοεμβρίου Κάτω Ολυμπος-πεζοπορική, Ραψάνη-Καλλιπεύκη, Κυριακή 9 Νοεμβρίου Βόρειο Πήλιο πεζοπορική, Βένετο-Κερασιά, Κυριακή 16 Νοεμβρίου Καλλίδρομο Φθιώτιδας ορειβατική, Μονή Δαμάστας-Νευρόπολη-Γκιόζι-Ελευθεροχώρι. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου Σόλωνος 2 (Β-18) τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10-12 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου