ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Βολιώτισσα κόσμου και τόλμης…

ΝΑ σαι καλά, Χρύσα Τζιαφέτα, γενναία νια, Βολιώτισσα και Λεχωνίτισσα μαζί, που μετέχεις στην ειρηνευτική δύναμη πολιτών του κόσμου, στην Κολομβία. Μοναδικότητα για την Ελλάδα, που εκπροσωπείς, σε θαυμάζω για τον αγώνα σου με τους εκεί συνοδοιπόρους σου, απ όλο τον κόσμο -να κρατάς τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ ανταρτών και κυβέρνησης, υπέρ των ανίσχυρων, των αμάχων και των θυμάτων.
(Να σ΄ έχ ο Θεός καλά, μέχρι τελικής επικράτησης του δίκαιου αγώνα κατά της βίας…)

Τόση αναίδεια…

ΚΥΡΙΑ μου, εσύ του υπουργείου, που απαντάς με απονιά για τα παιδιά των ΕΠΑΛ, φρόντισε ν΄ αποκτήσεις ήθος. Ο διευθυντής πονά για τα παιδιά του που τα μεταχειρίζεστε σαν πειραματόζωα.
(Και σεις κ. υπουργέ, ανακαλέστε το μέτρο που πλήττει στις πανελλαδικές παλιούς απόφοιτους)

Συλλέγει στοιχεία

ΑΠΟ υπουργείο σε υπουργείο τρέχει ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης για να συλλέξει στοιχεία οικονομικού κλίματος σε κάθε παραγωγικό τομέα.
(Για να ναι πάντα υπεύθυνος και ακριβής σε ό,τι κατόπιν προτείνει…)

Φοβικοί…

Ο ΝΙΚΟΣ Γκατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, έλεγε χθες στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει στις δημοσκοπήσεις Κομμουνιστικό Κόμμα, γιατί απαντάει φοβικά. Το σύστημα δεν τον αφήνει να απαλλαγεί από το σύνδρομο της φοβίας πως θα χάσει και τα ψίχουλα.
(Ναι, βαφτίστε τον κι αυτόν “πράκτορα”. ΄Ελ Αλέκααα…)

Τριπλάσιο δώρο

ΚΑΙ τούτο μου είπε χθες ο Νίκος Γκατζής: Τα 28 δισ. ευρώ που χορηγούνται στις Τράπεζες είναι το τριπλάσιο του αποθεματικού τους.
(Θέλεις να με τσαντίσεις, φίλε Νίκο, αλλά πήρα αναισθητικό χάπι…)

Με το κοντέρ χρόνου;

ΤΙ μαθαίνω; Ότι προτάθηκε στα πηγαδάκια του δημοτικού συμβουλίου, να “πέφτει” η αντιμισθία κάθε μέλους με βάση τη διάρκεια κάθε συνεδρίασης;
(Να υποψιαστώ την εξήγηση που αυθαίρετα θα ΄δινα για τις πολύωρες συνεδριάσεις; Ξυστό…)

Πυκνές κι αυτές…

ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ δραστηριότητα του Νομαρχιακού Συμβουλίου οι πυκνές συνεδριάσεις του. Αρκεί να μην αναμασώνται τα ίδια θέματα, που χωρίς έριδες μπορούν να κλείνουν με μιας…
(Σχο-λι-ά-ζο-νται…)

Ενοχλημένος…

“Θ΄ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ στα εγκαίνια της γέφυρας, Γιάννη”, έλεγε προχθές ο γ.γ. Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας στο Γιάννη Πρίντζο. Αποκλείεται, δεν προσκλήθηκα- του απάντησε.
(Υποψιάζομαι, ότι το κατέγραψε ιδεολογικά ο περιφερειάρχης)

Ναι, αλλά…

ΜΕ συγχωρείς, κυρ Γιάννη, αλλά ο νομάρχης διαφορετικά περιγράφει το θέμα. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μηλεών Απ. Αρέθας ως οικοδεσπότης είχε αναλάβει να προσκαλέσει.
(Αρα, αθώα του αίματος η Νομαρχία…)

Συγχαίρει και θυμίζει…

“ΣΥΓΧΑΙΡΩ τον προκάτοχό μου, γιατί ενέταξε το έργο της γέφυρας Μηλεών, αλλά συναντήσαμε προβλήματα απαλλοτριώσεων και τεχνικών αστοχιών”, λέει…
(Μα, τίποτε δεν αφήνεις να πέσει κάτω, κυρ Νομάρχα μου…)

Μας δουλεύει…

Ε, ΟΧΙ κύριε πρόεδρε του ΕΚΑΒ. Σα να μη πέρασε μια μέρα. Ο,τι είχες υποσχεθεί πέρσι τέτοιο καιρό και δεν εκπληρώθηκε, το επανέλαβες χθες. Στέγη του ΕΚΑΒ στο προαύλιο του Νοσοκομείου και τη στέλνεις για το 2009 και πρόσληψη δέκα ατόμων, χωρίς ακόμη να προκηρυχθεί.
(Μη το ξεφτιλίζουμε, σε παρακαλώ. Ο τόπος θέλει ΕΚΑΒ, όχι Ένα Κακό Αύριο Βοήθειας).

Φιλοξένεια και βάλε…

ΑΜΕ. Η “Φιλοξένεια”, η τουριστική έκθεση, ίσως αποτελέσει σωσίβιο στις επικίνδυνες, οικονομικά, τούτες μέρες. “Ο τόπος μας μπορεί να αμυνθεί στην οικονομική κρίση με τη βιομηχανία τουρισμού”, σημείωνε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο νομάρχης.
( Αρκεί, κ. νομάρχη, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό ήθος του τόπου. Με καταλαβαίνετε…)

Ανευ όρων…

ΑΔΙΚΑ χτυπιέσαι, ρε Χρήστο. Αφού το παν ωμά. Ανευ όρων και δεσμεύσεων η στήριξη Τραπεζών. Μη μ΄ αναγκάζεις να επαναλάβω αυτό που προχθές σημείωνα και για το Νικολά.
(Να κατεβάζεις, του είπα, ιδέες, όχι όμως και τα σωβρακοπαντέλονα. Παντελώς…)

Πάααψε…

ΕΣΤΑΞ η ουρά του ποντικού, μου ΄λεγε ο μακαρίτης διευθυντής μου στην εφημερίδα, για να προσδιορίσει την ασημαντότητα της είδησης. Ετσι θα εκφραζόταν και σήμερα για τον συλληφθέντα Αλμυριώτη, επειδή πυροβόλησε στον αέρα για τη γιορτή του…
(Τα Ζωνανιά πυρών σε Πασχαλιές, Πρωτοχρονιές και γάμους, είναι πορδές, ωρέ σύντεκνε;)

Συμμαζέψτε τους…

ΝΑ μου κάνουν τη χάρη ορισμένα κηφηναριά που την περνάνε τσέτουλα στη δουλειά, και δουλεύουν τους άλλους με ένα δίωρο πέρασμα από την απασχόληση και με ακέραιο το μισθό.
(Οι καιροί είναι χαλεποί και αυτοί διανύουν ακόμη περίοδο παχέων αγελάδων, οι παχύδερμοι…)

Ευφυέστατη…

ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ χθες ο νομάρχης, από Θεσσαλονίκη, μου έδωσε και τον αριθμό του κινητού της συζύγου του, λόγω μπαταρίας του δικού του, για ρεπορτάζ. Αποχωρίστηκε για λίγο τη γυναίκα του, όπως μου απάντησε η κυρία Παπατόλια. “Προσωρινός χωρισμός”, είπα χαριτολογώντας. “Ναι, και ανανεώνει την αρμονία των ζευγαριών”, μου απαντά με ετοιμότητα και χαμόγελο.
(Υποκλίνομαι στην πολύτιμη συμβουλή της και προς νεόνυμφους…)

Γκριμάτσες…

ΣΑΝ ρωτάς τον φίλο σου σε τραπεζικό Ίδρυμα, αν “σκαλώνουν” στεγαστικά δάνεια, και σου απαντά με γκριμάτσα ξινομούρικη…
(Ε, τι άλλο να καταλάβεις, βρε μπουνταλά Ιλαρίωνα; Ότι τρέχουν καταρράκτες δανείων;)
Υ.Γ. Τι να κοιτάξω, μου λες; Είναι ο δέκατος που συναντώ να ψάχνει σε κάδο.
(Χομπίστας, είναι, ρε ξενέρωτε…) Περαστικός

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου