ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Σύμπτωση…
Ο Δήμαρχος διάβαζε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και εξηγούσε τους λόγους οι οποίοι καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αναδιάρθρωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων κάτω από νέο οργανωτικό σχήμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά εκτός των άλλων ότι «πολλές επιχειρήσεις ξεστράτισαν από τους καταστατικούς τους σκοπούς και βρέθηκαν να ασχολούνται με αντικείμενα που εξυπηρετούσαν άλλες δομές και υπηρεσίες του Δήμου και με τρόπους που ισορροπούν στα όρια της νομιμότητας», «ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν σαν μηχανισμός εύκολων προσλήψεων χωρίς τις περιοριστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και συνεπώς χωρίς διαφάνεια», «άρχισαν να μεταφέρονται χρήματα από το Δήμο ή από άλλες υγιείς επιχειρήσεις, για πληρώνεται κυρίως το προσωπικό, εφαρμόζοντας το θεσμό των προγραμματικών συμβάσεων καταχρηστικά». Τα άκουγε αυτά ο Αντώνης Παππάς και στο τέλος δεν άντεξε: «Την ανακοίνωση θα μπορούσε να την είχε συντάξει κάλλιστα το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Μαγνησίας», είπε με νόημα ο σύμβουλος του Κομμουνιστικού Κόμματος…
Α.Τ.

Οι αντιμισθίες
Μερικοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και δεν αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα της εντολής που τους έχει παραχωρηθεί προσωρινά από τους πολίτες. Το σχόλιο γίνεται με αφορμή επιστολή παραίτησης δημοτικού συμβούλου, όπου το μαρτύριό του φαίνεται πως ήταν μάλλον το γεγονός ότι δεν είχε πληρωθεί τις αντιμισθίες, τις οποίες σκέφτεται μάλιστα πολύ σοβαρά να τις διεκδικήσει, όπως λέει ο ίδιος στην επιστολή παραίτησης που κατέθεσε πριν από σαράντα περίπου μέρες, από το Δήμο δια της δικαστικής οδού!!!
Α.Τ.

Η κότα
με τα χρυσά
αυγά
Πάντως τώρα που το Κράτος αποφασίζει να κόψει τα μπόνους στα τραπεζικά στελέχη, δεν νομίζουν κάποιοι στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας ότι θα πρέπει να βάλουν «φρένο» στα golden boys or girls; Ακούμε για μπόνους και υπερωρίες, με αποτέλεσμα τηλεφωνήτρια να ξερνά με τις υπερωρίες τις 3.000 ευρώ, λογίστρια να ξεπερνά τα 4.000 ευρώ και σύμβουλοι κοινοτικών προγραμμάτων που φτάνουν ακόμη και τα 5.000 ευρώ. Μήπως κάποιοι εδώ και χρόνια, γιατί το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με την κότα και τα χρυσά αυγά;
Α.Τ.

Τα φέιγ βολάν
Αυτά τα επαίσχυντα φέιγ βολάν που πέταξαν Χρυσαυγίτες την παραμονή της Εθνικής Επετείου σε δρόμους του Βόλου, θιασώτες του δικτάτορα Μεταξά, καλό είναι να τα περισυλλέξουν οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου, γιατί ιδιαίτερα σε καιρούς ύφεσης, όπως τώρα, ξυπνούνε οι βρυκόλακες…
Α.Τ.

Χασούρα
Μπροστά στις αντιδράσεις και τις πιέσεις που του ασκήθηκαν υποχρεώθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας να κάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των Τραπεζών. Ανακοίνωσε λοιπόν ότι προστίθενται διατάξεις με τις οποίες καταργούνται τα bonus στα στελέχη των Τραπεζών που θα μπουν στη χρηματοδότηση, ορίζεται πλαφόν στο ύψος των αποδοχών του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών, μπαίνει μαχαίρι στα μερίσματα, τα οποία δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 35% των συνολικών κερδών.
Επιτέλους να χάσουν και κάτι και τα ελληνικά Golden Boys, να δούνε τι γλύκα που νιώθουμε εμείς κάθε μέρα με τη χασούρα…
Β.Κ

Δεν φτάνει
Πάντα τεκμηριωμένος ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς, επιχειρηματολογεί με πραγματικά στοιχεία τόσο για θέματα που αφορούν στην ανεργία, όσο και την απασχόληση. Χθες βέβαια εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους ότι όλες τις ανησυχίες του τις έχει μεταφέρει στην υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά και η ίδια τις έχει συμμεριστεί.
Φτάνει όμως αυτό; αναρωτιόμαστε… Κυβερνητικό στέλεχος είναι η κ. Πετραλιά, ας αποδείξει εμπράκτως με νομοθετήματα ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του λαού, γιατί από λόγια… χορτάσαμε. Εδώ στα λόγια Μανώλης και Τατούλης έχουν ρίξει την κυβέρνηση της Ν.Δ. τουλάχιστον τρεις φορές ο καθένας…
Β.Κ

Επιβάλλεται
η παρέμβαση
Σε απόγνωση δεκάδες δικαιούχοι στεγαστικών δανείων μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να σταματήσει τα στεγαστικά δάνεια στον ΟΕΚ.
Επειδή έπονται και άλλες τράπεζες και το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο… καλό θα είναι το ΕΚΒ και άλλοι φορείς να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα, διότι και στη Μαγνησία πολλές άστεγες εργαζόμενες οικογένειες ήδη κλαίνε τα όνειρά τους… Στο κάτω- κάτω γιατί να πληρώσουν αυτοί… το έτσι θέλω των τραπεζών. Από τη μία τις χρηματοδοτεί η κυβέρνηση και από την άλλη θέτουν και όρους… Απίστευτοι.
Β.Κ

Πότε;
Δεν ήταν αναμενόμενη η συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή ημερίδα του ΕΚΒ με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων.
Και βέβαια το προεδρείο του ΕΚΒ κάνει ό,τι μπορεί για να προπαγανδίσει αυτές τις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να έχουν παρουσία. Η ιστορία του εργατικού κινήματος, για να έχει συνέχεια, πρέπει να υπάρχει συμμετοχή. Αλλιώς το συνδικαλιστικό κίνημα θα αφυδατώνεται διαρκώς και οι εποχές ενδείκνυνται ακριβώς για το αντίθετο. Εάν δεν συσπειρωθούν τώρα, με αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων και πολιτικών, πότε άραγε θα το κάνουν;
Β.Κ

Ρωτώντας
πας στην πόλη
Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που άνοιξε ξαφνικά για το ΔΗ.Κ.Ι (Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας) για κάποιους μισθούς που θα τους ζήλευαν ακόμα και βουλευτές. Υπάρχουν υπηρεσιακά στελέχη δήμων της Μαγνησίας, που με τον έναν ή άλλον τρόπο καταφέρνουν να συγκεντρώνουν μηνιαίους μισθούς, που κυμαίνονται μεταξύ τεσσάρων έως πέντε χιλιάδες ευρώ!!! Μιλάμε δηλαδή για golden boys και golden girls της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτά ακούνε οι δημότες και παθαίνουν αναφυλαξία. Επειδή… ρωτώντας πας στην πόλη, η δημοσιογραφική έρευνα δεν αργεί.
Χ.Μ.

Δεν υπάρχει
απαλλαγή
Βλέποντας καθημερινά αναλυτικά τα τοπικά μας πράγματα, καταλήγουμε σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Τελικά είναι στη μοίρα του Βόλου να μη μπορεί να απαλλαγεί από τρία πράγματα. Από το κυκλοφοριακό, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τον… «ναύαρχο Κούρτη». Δεν υπάρχει απαλλαγή γι’ αυτά τα θέματα σας λέω.
Χ.Μ

Διαψεύδουν
τα αδιάψευστα
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόβλημα ακόμη και στα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ. Τότε οι υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων των τραπεζών που συνεργάζονται με τον ΟΕΚ στα ερωτήματα της εφημερίδας είχαν απαντήσει πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και τα στεγαστικά δάνεια που εγκρίνονται απ΄ τον ΟΕΚ καταβάλλονται και θα καταβάλλονται κανονικά. Μόλις χθες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκρίνει κανένα στεγαστικό δάνειο του ΟΕΚ στο εξής. Οι πληροφορίες μας και οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά, διότι η Εθνική Τράπεζα χορηγεί το 60% των στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ. Μάλλον βαίνουν προς επιβεβαίωση και οι ακόμα χειρότερες πληροφορίες που δημοσιεύσαμε τις επόμενες μέρες. Μία είναι η απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις: Κύριοι, δεν δικαιούστε τα 28 δισ. ευρώ. Θα το πει η κυβέρνηση ή απλά θα παρακολουθεί την ψαλίδα να ανοίγει; Ξέρετε ποια ψαλίδα, εκείνη των δημοσκοπήσεων.
Χ.Μ

Απομαγνητοφώνηση τώρα!
Μετά από αίτημα χρόνων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών κ. Γιώργος Παπαδάμ προχώρησε στην ανάθεση σε υπάλληλο της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόνισε πως πρόκειται για κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει από την αρχή της θητείας του και θέλησε να το κάνει επιτέλους πράξη.
Α.Φ.

Βροχοπουλιάδα
Είναι κρίμα από το Θεό, βρε παιδιά, να εκμεταλλεύεστε έτσι μια γυναίκα, η οποία για τους δικούς της λόγους αρέσκεται στην ξεφτίλα, όπως είναι η πασίγνωστη και στις πέτρες πλέον κ. Ρούλα Βροχοπούλου. Αλλά είναι ακόμα ποιο κρίμα, όταν βρίσκεται και άλλη μια να σιγοντάρει στη μ…….ά, παίζοντάς το αντίζηλη και κοροϊδεύοντας έτσι με το πιο προφανή τρόπο τη νοημοσύνη των ανθρώπων που σας κάνουν την χάρη και τη τιμή και σας βλέπουν…
Α.Φ.

Πρώτος αριθμός
Πολλοί είναι αυτοί που έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στα οικονομικά μας ζηλεύουμε την τύχη των υπερτυχερών που κέρδισαν τον πρώτο αριθμό του λαϊκού λαχείου… Καλά να είναι οι άνθρωποι και να τα χαρούνε, αλλά ρίξε μια ζαριά καλή και για μας παλιοζωή, που λέει και το άσμα!
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου