ΤΟΠΙΚΑ

Παραπεμπτική η πρόταση του εισαγγελέα ~ Υπόθεση βιασμού 15χρονης με αναπηρία

παραπεμπτική-η-πρόταση-του-εισαγγελέ-596342

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει για τη δίκη σε Κακουργιοδικείο

Παραπεμπτική είναι η πρόταση εισαγγελέα για καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 15χρονης Βολιώτισσας με αναπηρία από 30χρονο υπήκοο Αλβανίας στον Βόλο. Ο εισαγγελέας εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου να δικαστεί ο κατηγορούμενος σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση προσώπου σε γενετήρια πράξη, σύμφωνα με το άρθρο 338 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2021. Μετά από καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η επικοινωνία που είχε η κοπέλα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον κατηγορούμενο είχε τραγική κατάληξη.

Εκμεταλλεύτηκε τη μερική διανοητική της αναπηρία (67%) και το νεαρό της ηλικίας της και μετά από ραντεβού την πήγε σπίτι του και, σύμφωνα με την καταγγελία, την εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη και ολοκλήρωσή της.

Η καταγγελία της 15χρονης έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Ο 30χρονος φέρεται να ικανοποίησε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις σε βάρος της μη σεβόμενος το γεγονός ότι εκείνη αδυνατούσε να αντιδράσει. Ολες αυτές τις ώρες που το κορίτσι απουσίαζε και υποβαλλόταν σε σεξουαλικές πράξεις η μητέρα της την αναζητούσε εναγωνίως.

Της τηλεφωνούσε επανειλημμένα και βλέποντας ότι δεν μπορούσε να τη βρει πήρε τους δρόμους και άρχισε να την αναζητεί. Τελικά την εντόπισε μετά από ώρες και βλέποντας την κατάστασή της άρχισε να τη ρωτά επίμονα πού βρισκόταν.

Η ανήλικη έλυσε τη σιωπή της και εξομολογήθηκε τι συνέβη. Εδωσε αναλυτική περιγραφή των πράξεων που συνέβησαν, όταν οδηγήθηκε στο σπίτι του δράστη μέχρι τον βιασμό.

Τον τελευταίο λόγο τώρα για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για παραπομπή του κατηγορούμενου ή όχι με έκδοση βουλεύματος.

Επισημαίνεται ότι ο 30χρονος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και την απολογία του στον ανακριτή Βόλου αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι νόμιζε ότι η 15χρονη είναι μεγαλύτερη, ενώ δεν είχε καμία ένδειξη ότι ήταν μειωμένης νοητικής ικανότητας. Ακόμη, ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ολοκληρωμένη συνουσία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου