ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις
* Αφιερωμένη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο είναι η έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» έως τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. και Σ. Τσαλαπάτα», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Οι «Αρχιτεκτονικές αντιστίξεις από τον Ζάχο στο σήμερα» περιλαμβάνουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

* H έκθεση ζωγραφικής της Μάγκυ Χούρυ με θέμα: «στιγμή και κίνηση – moment and movement», λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (2ος όροφος). Διάρκεια έκθεσης: έως 21 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00

* Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Ακριβόπουλου με θέμα: «Η μαγεία του Απρόσμενου», στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (ισόγειο – ημιώροφος».
Διάρκεια έκθεσης: έως αύριο Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00.

* «Ξανά στο φως» τιτλοφορείται η έκθεση έργων της Δημοτικής Συλλογής του Δήμου Νέας Ιωνίας, που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Ιωνίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό 10-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Θεία Λειτουργία στο Γηροκομείο

*Σήμερα Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ.-9.30 π.μ. θα τελεσθεί στο εκκλησάκι του Γηροκομείου «Αγιοι Πάντες» Θεία Λειτουργία.

Εκδηλώσεις
* Ομιλία με τον λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Γκαβαρδίνα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, με πρωτοβουλία της ΕΧΕ.

* Το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει και φέτος τη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του αύριο Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ από τις 5.00 μ.μ. μέχρι 9.00 μ.μ. Οι φίλοι του Οδηγισμού, σε μια χριστουγεννιάτικη οδηγική ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας τον καφέ ή το τσάι τους, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από μια μεγάλη ποικιλία γευστικότατων σπιτικών, παραδοσιακών γλυκών, χριστουγεννιάτικων χειροτεχνημάτων, διακοσμητικών και μικροδώρων που ετοίμασαν για την εορταγορά τα μέλη της ομάδας Συνεργασίας και του Τοπικού Συμβουλίου. Πληροφορίες: 2421 36355, 6972845671.

* Σήμερα Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.15 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» ομάδα Βολιωτών που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ι. Μονή Αγ. Αντωνίου Αριζόνας ΗΠΑ, την οποία ίδρυσε ο συμπολίτης Ιερομόναχος π. Εφραίμ Φιλοθεΐτης, θα παρουσιάσουν τις εντυπώσεις τους με προβολή διαφανειών και βίντεο.

* Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Βαθιές ανάσες” της Χρυσούλας Παπαευαγγέλου, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στην Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Παρκ”. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

* Η προγραμματισμένη εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου “Θέτις” για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ημέρας του Διεθνούς Σοροπτιμισμού αναβάλλεται για τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Θεάτρου της Παλιάς Ηλεκτρικής. Η εκδήλωση αφορά στην παρουσίαση του βιβλίου της ποιήτριας κ. Μαρίας Αρφέ-Καρυνάκη με τίτλο “Περιμένοντας το ουράνιο τόξο”, όπου θα απαγγείλει ποιήματα από τη συλλογή η Μαρία Χαϊντούτη, ηθοποιός του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Ελένη Εξάρχου, καθηγήτρια μουσικής. Το βιβλίο θα προλογίσει ο Σπύρος Μαβίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά του 2ου Ειδικού Σχολείου Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Πιστή στις θρησκευτικές και λαϊκές παραδόσεις του τόπου αλλά και την παράδοσή μας η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Βόλου πραγματοποιεί και φέτος τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της “Μελωδικά Χριστούγεννα” σήμερα Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

* Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνουν τα παιδιά του 2ου, του 3ου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Βόλου, τα οποία δημιούργησαν υπό την επίβλεψη των νηπιαγωγών τους γλυκά, κάρτες, ημερολόγια, κηροπήγια, τα οποία και θα εκθέσουν αύριο Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στα σχολεία τους, Ογλ-Εθνικής Αντιστάσεως, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων, που θα διατεθούν στη «Φλόγα» τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Εκδρομές
• Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο “Παν” προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 14 Δεκεμβρίου Οθρυς πεζοπορική, Κοκκωτοί, Ανω Ξενιά, Κάτω Ξενιά. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου Σόλωνος 2 (Β-18) τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10-12 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου