ΤΟΠΙΚΑ

Μια παράσταση για όλες της ηλικίες

μια-παράσταση-για-όλες-της-ηλικίες-851206

Οι επτά μαγικές νότες της Μελωδίας της Ευτυχίας ολοκληρώνουν το θεατρικό τους ταξίδι, καθώς σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Το γοητευτικό ταξίδι των συντελεστών και των θεατών στις Αυστριακές Άλπεις, φθάνει στο φινάλε του τουλάχιστον για το 2008, καθώς στις 17 Ιανουαρίου του 2009 θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη παράσταση της «Μελωδίας» στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου. Θίασος αποτελούμενος από 24 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, υλοποιούν το «τόλμημα» του Δη.Πε.Θε. Βόλου να ανεβάσει στην πόλη του Βόλου την μεγάλη παράσταση. Το «επίτευγμα» αυτό της Μελωδίας της Ευτυχίας πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο από την άψογη και στενή συνεργασία μεταξύ των Οργανισμών Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, αφού την παραγωγή υποστήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός, η Πολυφωνική Χορωδία και ο μαέστρος της Γιάννης Καρκάλας και η Παιδική Χορωδία του Κέντρου Παιδιού.
Τις περιπέτειες της οικογένειας Τραππ αφηγείται το διάσημο μιούζικαλ
Η Μαρία Ράινερ είναι υποψήφια Μοναχή στη Μονή Νόνμπεργκ. Σύμβουλος και προστάτιδά της, η Ηγουμένη της Μονής. Ο αυθόρμητος όμως χαρακτήρας της Μαρίας δημιουργεί αμφιβολίες στην Ηγουμένη και τις Αδελφές της Μονής ως προς το πόσο είναι κατάλληλη η Μαρία για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις μιας μοναχής. Η Ηγουμένη αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να «δοκιμάσει» την Μαρία στον έξω κόσμο. Την στέλνει να αναλάβει καθήκοντα γκουβερνάντας στην οικογένεια του πλοιάρχου Τραππ, ο οποίος μεγαλώνει επτά ανήλικα παιδιά από την στιγμή που έχασε τη γυναίκα του. Η Μαρία, χωρίς να επιθυμεί να εγκαταλείψει τη Μονή, δέχεται να περάσει από τη δοκιμασία. Αναλαμβάνει την ευθύνη των επτά παιδιών, τα οποία μεγαλώνουν από τον πατέρα τους μέσα σε κλίμα στρατιωτικής πειθαρχίας. Η Μαρία προτείνει έναν άλλο τρόπο διαπαιδαγώγησης, μέσα από τη μουσική, την αγάπη και την τρυφερότητα. Η σύγκρουση ανάμεσα στη Μαρία και τον Πλοίαρχο Τραππ είναι αναπόφευκτη και πολλά απρόοπτα θα συμβούν έως το συναρπαστικό φινάλε του έργου.
Συντελεστές είναι οι: Παύλος Μάτεσις, μετάφραση, Σπύρος Μαβίδης, σκηνοθεσία, Πάρης Μέξης, σκηνικά, Ιωάννα Τουλούπη, κοστούμια, Κατερίνα Σαρρή, χορογραφίες, Γιώργος Ζαγόρης, ενορχήστρωση, Βάσω Ζαγόρη, μουσική διδασκαλία, Κώστας Τατάκος, φωτισμοί. Διεύθυνση Γυναικείας Χορωδίας: Γιάννης Καρκάλας, Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας : Ελευθερία Μέμου, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δημήτρης Δακτυλάς, Μαρία Χαϊντούτη, Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Κανελλοπούλου.
Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Ευανθία Κουρμούλη, Δημήτρης Παπανικολάου, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Βίκυ Νούσια, Γαβρήλος Μουσκής, Κατερίνα Αντωνακάκη, Μαρία Χαϊντούτη, Σταμάτης Παγασαίος, Δημήτρης Δακτυλάς, Απόστολος Τσιρώνης, Δημήτρης Νάνος, Σπύρος Χαλκιάς, Μαρίνη Καγιά, Νότα Κοντού, Κερασιά Δούλου. Συμμετέχουν επίσης οι: Βάσω Πατιού, Χαρούλα Μιχαήλ, Χρύσα Στάμου, Ειρήνη Λουμουσιώτη, Παναγιώτα Χαλούλη.
Και τα παιδιά: Μιλτιάδης Νάνος, Αλέξανδρος Ζαχαρούδης, Ανδρομάχη Ζούμπου, Θένια Κράβαρη, Οδυσσέας Δακτυλάς, Ορφέας Δακτυλάς, Ηλέκτρα Καλτσογιάννη, Δήμητρα Αναστασίου, Βαγγέλης Βλάχος, Νικόλας Βλάχος, Μάρα Ζαλώνη, Αναστασία Συργιάννη, Γιώργος Μπουκώρος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μιλτιάδης Θεοδώρου, Έλενα Σαρακατσάνου, Νικολέτα Σαρακατσάνου, Αποστολάκης Νικόλας, Αποστολάκης Αλέξανδρος, Ρουσίτης Δημήτρης και Μελίνα Ζάχου.
Εισιτήρια προπωλούνται από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα και οι τιμές εισιτηρίων είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ για τα φοιτητικά εισιτήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου