ΤΟΠΙΚΑ

Ντέρμπι στην επικράτεια

ντέρμπι-στην-επικράτεια-851206

Κρίσιμες συναντήσεις το σαββατοκύριακο από βορρά μέχρι την Κρήτη. Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός από την προηγούμενη εβδομάδα, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου φιλοξενείται στη Λάρισα από την ομώνυμη ομάδα στο ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 14ης ημέρας. Μία αγωνιστική που σαφώς διεξάγεται μέσα στο βαρύ κλίμα των ημερών. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σε μία δύσκολη έδρα και δίνει ουσιαστικά αγώνα πρόβα τζενεράλε πριν από το κρίσιμο ματς με τη Χέρτα για την 5η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λάρισα είναι ένα από τα πιο δύσκολα που έχει δώσει ο Ολυμπιακός έως τώρα. Σε μία έδρα όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κακή παράδοση θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την διαφορά που έχουν στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας αρκετές απουσίες και μάλιστα σημαντικές. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντιμετωπίζει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα και αυτά είναι οι τραυματισμοί του Λουτσιάνο Γκαλέτι και του Παρασκευά Αντζα.
Στο Αλκαζάρ ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει στα 13 τελευταία παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η τελευταία νίκη των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα ήταν το 1987. Το διάστημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και είναι δεδομένο πως όλοι στον Ολυμπιακό θέλουν αν σπάσουν αυτή την αρνητική παράδοση εδώ. Εχει απόλυτο δίκιο ο Ερνέστο Βαλβέρδε που πιστεύει πως αυτό το ματς είναι καθοριστικό για την συνέχεια. Εάν ο Ολυμπιακός περάσει αλώβητος και από τον Αλκαζάρ και μάλιστα με τα προβλήματα που έχει, τότε θα δημιουργεί σε όλους η αίσθηση πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να σταματήσει πουθενά. Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει το δικαίωμα μιας «γκέλας».
Εάν όμως, η ομάδα του Βαλβέρδε περάσει και από το Αλκαζάρ, τότε οι διώκτες του θα αντιληφθούν πως οι ελπίδες τους είναι ελάχιστες όσον αφορά την τελική κατάταξη.
Σήμερα υπάρχουν δύο ακόμα συναντήσεις Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής και ΠΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθη, ενώ αύριο Κυριακή ο κύριος όγκος των αναμετρήσεων με το ματς ανάμεσα στον Αρη και την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα. Στο Ηράκλειο το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 14ης ημέρας.
Σήμερα
ΛΑΡΙΣΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (16:45/Alpha)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (19:00/NET)
ΠΑΟΚ-SKODA ΞΑΝΘΗ (19:00/NOVA)
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 15:00
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16:45/NOVA)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (16:45/NET)
ΑΡΗΣ-ΑΕΚ (19:00 NET)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΦΗ (19:00 NOVA)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 32
2. ΠΑΟΚ 26
3. Παναθηναϊκός 23
4. Skoda Ξάνθη 21
5. Αρης 21
6. ΑΕΚ 20
7. Εργοτέλης 19
8. Πανθρακικός 18
9. Λάρισα 17
10. Πανιώνιος 15
11. Αστέρας Τρίπολης 14
12. Λεβαδειακός 13
13. Ηρακλής 12
14. Πανσερραϊκός 9
15. Θρασύβουλος 8
16. ΟΦΗ 8

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου