ΤΟΠΙΚΑ

“Ξεκαθαρίζει”… για τη συνέχεια

ξεκαθαρίζει-για-τη-συνέχεια-851206

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τη συνέχεια στον Ολυμπιακό και παρ’ ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην αντικατάσταση του προπονητή, αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο και ο νέος τεχνικός, αντικαταστάτης του Γιόζεφ Μπουμπένκο, μετά από 15 μέρες θα καθίσει στον πάγκο στο επόμενο ματς έδρας με την Καλλιθέα την πρώτη Κυριακή του 2009…
Το θέμα του προπονητή χειρίζεται αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση και κυρίως θέλει να είναι γνώστης της κατηγορίας. Ο Αχιλλέας Μπέος εξετάζει αρκετές περιπτώσεις προπονητών, ωστόσο ακόμη δεν έχει πάρει το ο.κ. που θα ήθελε και δεν έχει αποφασίσει σε ποιον θα αναθέσει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.
Το σίγουρο είναι ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα είναι Έλληνας…
Στο μεταξύ και παρ’ ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή, άρχισε και το ξεκαθάρισμα στο έμψυχο υλικό της ομάδας, αφού εκτός από τις “επιστροφές” των Βεργώνη ,Κουτσοκώστα και τις μεταγραφές… θα υπάρχουν και φυγές.
Έτσι μετά τον Σλοβάκο Πάβολ Μάγερνικ παρελθόν από τον Ολυμπιακό είναι από χθες και ο Στάθης Στεφανίδης, που είχε συμμετοχή στα 14 από τα 15 παιχνίδια… και μαζί του και ο Σταύρος Τσουλάκος, που έπαιξε σε 9, αλλά και ο Βαγγέλης Ψαρρής, που δεν αγωνίσθηκε σε κανένα ματς πρωταθλήματος. Δεν αποκλείεται την έξοδο να δουν και άλλοι παίκτες… για λόγους που μπορεί να είναι αγωνιστικοί, οικονομικοί αλλά και εξωαγωνιστικοί, “πληρώνοντας” έτσι κάποια παραπτώματα !!!
Στις 15 ως τώρα αγωνιστικές χρησιμοποιήθηκαν 23 παίκτες και από αυτούς κανείς δεν έχει αγωνισθεί σε όλα τα ματς χωρίς να χάσει λεπτό. Και στα 15 ματς πάντως έχουν αγωνισθεί ο Παραγουανός Πέδρο Ιράλα (1.193 λεπτά) και ο Αργεντίνος Φεντερίκο Γκαρσία (1.106), ενώ πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (1.260) είναι ο γκολκίπερ Πολυχρόνης Βεζυρίδης, που κάθισε κάτω από τα δοκάρια σε 14 παιχνίδια, ενώ σε 14 ματς έπαιξε και ο Ηλίας Ιωάννου (1.191) αλλά και ο Στάθης Στεφανίδης (1.120), του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε χθες.
13 συμμετοχές έχει ο Αργεντινός Λεάντρο Άλβαρες (1.080), 12 ο Σλοβάκος Πάβολ Μάγερνικ (862), που έχει ηδη φύγει, 12 και ο Πέτρος Κοντέων (996) αλλά και ο νεαρός Γιώργος Κατσικάς (943), ενώ σε 11 ματς έχουν παίξει σερί ο Θοδωρής Πακάλτσης (990), ο Αργεντίνος Κρίστιαν Ράμι (782) και επίσης 11 συμμετοχές έχει ο Γιώργος Ιακωβάκης (585). 9 συμμετοχές έχει ο Σταύρος Τσουλάκος (137), που δεν έπεισε και φεύγει και 8 συμμετοχές έχουν οι Αλέξης Γιακάκογλου (281 ), ο Γάλλος Αλέν Ραγκουέλ (581) και ο Βραζιλιάνος Άντερσον Μπάρος Τούτσο (499), ενώ 6 ο Κώστας Γεροντίδης (200) και 5 ο Ευθύμης Γουσούλης (336).
Συμμετοχή σε 4 ματς (Αναγέννηση, Ατρόμητο, Καλαμαριά, Καστοριά) έχει ο Βαγγέλης Διαμάντης (107 λεπτά), σε 3 ματς με Καρδίτσα, Ατρόμητο, Ηλυσιακό έπαιξε ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας (185), σε 2 με Καστοριά και Καλαμάτα ο Αριστείδης Μιχάλης (60), σε ένα ματς με τον Εθνικό αγωνίσθηκε κάτω από τα δοκάρια ο Αστέριος Θέμελης (90) και μια συμμετοχή (στο Περιστέρι) έκανε ο Γιώργος Δήμας (63 λεπτά).
Χωρίς συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι οι Αλέκος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Ψαρρής, που έπαιξαν πάντως σε ένα ματς κυπέλλου, ενώ χωρίς καθόλου συμμετοχή είναι οι Λιόλιος και Ανδριόπουλος…
Νέα πρόσωπα στον Ολυμπιακό είναι ήδη ο Αλέξης Βεργώνης, που επιστρέφει από τη Λάρισα μετά από ενάμιση χρόνο… για ενάμιση χρόνο, ενώ έχουμε και επιστροφή του Αποστόλη Κουτσοκώστα, που προπονείται με τους ερυθρόλευκους αρκετό καιρό… έχοντας φύγει από τον Εθνικό Αστέρα. Ο Κουτσοκώστας επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από εφτά χρόνια.
Θετικά φαίνεται ότι ήταν και τα στοιχεία του Βραζιλιάνου 21χρονου μέσου Μαρσελίνιο Λέϊτε Περέϊρα Μαρσέλο, που ανήκει στη Σκόντα Ξάνθη και δεν αποκλείεται να έρθει δανεικός…
Ακόμη για δανεικός έχει ακουσθεί και το όνομα Βαγγέλης Γεωργίου από τον ΠΑΟΚ, του αμυντικού Αγγελου Βέρτζου από τη Βέροια, ενώ μετά τον Σλοβάκο Μάριο Μπρέσκα, γνωστού από τον Πανιώνιο, που έχει υψηλό κασέ, του Αργεντινού Μέσου Βάλτερ Μοντίγιο, που αγωνίζεται στην Χιλιανή Ουνιβερσιτάδ Ντε Τσίλε, τελευταία ακούγεται το όνομα του Αργεντίνου Παουλο Ροζάλες από την Ουνιόν…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου