ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή ανεξαρτητοποίηση από την ομάδα Μιχ. Μιτζικού

διπλή-ανεξαρτητοποίηση-από-την-ομάδα-588963

Θεολόγος Διαμαντένιας και Κέρσα Σπανομήτρου «απαγκιστρώνονται» από τη Δύναμη Βόλου

Μισή έμεινε η δημοτική ομάδα «Δύναμη Βόλου», που πλέον θα εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής, Μιχάλη Μιτζικό και τη δημοτική σύμβουλο, Κατερίνα Τσοπουρίδου, μετά τη διπλή ανεξαρτητοποίηση της Κέρσας Σπανομήτρου και του Θεολόγου Διαμαντένια.

Ο κ. Θεολόγος Διαμαντένιας με επιστολή του που κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλά στις 8:09 μ.μ. και στη συνέχεια η κ. Κέρσα Σπανομήτρου με αντίστοιχη επιστολή της στις 9:00μ.μ., γνωστοποίησαν την ανεξαρτητοποίησή τους από τη «Δύναμη Βόλου».

«Σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην ανήκω στη δημοτική ομάδα «Δύναμη Βόλου» αλλά να πορευτώ ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος», αναφέρει στη λιτή επιστολή του ο κ. Θεολόγος Διαμαντένιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κ. Κέρσας Σπανομήτρου: «Δηλώνω ότι παύω να είμαι μέλος της δημοτικής ομάδας «Δύναμη Βόλου» και από εδώ και στο εξής να θεωρούμαι ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος».

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αφήνουν για το άμεσο μέλλον να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν να απομακρυνθούν από την παράταξη. Σε ένα πρώτο σχόλιό του πάντως, ο κ. Διαμαντένιας μιλά για μεγάλη διάσταση απόψεων σε σειρά θεμάτων με τον επικεφαλής της παράταξης Μιχάλη Μιτζικό. Εμφανίζεται ενοχλημένος από τη συχνή απουσία του κ. Μιτζικού στην Ελβετία με αποτέλεσμα να μην συνεδριάζει η δημοτική ομάδα, ενώ η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, φαίνεται να ήταν η ανάθεση από τον επικεφαλής στην κ. Τσοπουρίδου, να εισηγηθεί το θέμα της έκτασης – φιλέτο στη Ν. Αγχίαλο που κινδυνεύει να χάσει ο Δήμος Βόλου και αποτέλεσε ζήτημα που ο ίδιος ανέδειξε.

Αντιδρώντας στη διπλή ανεξαρτητοποίηση, ο κ. Μιτζικός, ανέφερε τα εξής: «Σεβαστή η επιλογή του καθενός. Κρινόμαστε και θα κριθούμε από το βολιώτικο λαό και από την παράταξη που μας στήριξε. Η Δύναμη Βόλου προχωρά απρόσκοπτα και παραμένει δίπλα στους συμπολίτες και ψηφοφόρους της».

Σημειώνεται ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Κέρσας Σπανομήτρου και Θεολ. Διαμαντένια, ο αριθμός των ανεξάρτητων συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο, ανέρχεται στους πέντε. Δύο από το συνδυασμό του κ. Μπέου (κ.κ. Ι. Λαΐνας και Αχ. Καλυβιώτης), ένας από τους Δρόμους Συνεργασίας (Ν. Χαυτούρας) και οι δύο χθεσινές ανεξαρτητοποιήσεις από τη Δύναμη Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου