ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στο χώρο της υγείας

καμπανάκι-κινδύνου-για-την-κατάσταση-58892

Από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, μετά το δημοσίευμα με τα στοιχεία – σοκ

Καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας ειδικά στη Μαγνησία, όπου το 25% των θανάτων το 2014 προκλήθηκε από καρκίνο, σύμφωνα με στοιχεία των ληξιαρχείων Βόλου και Νέας Ιωνίας, τα οποία δημοσίευσε ο κυριακάτικος ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έκρουσε χθες ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την έναρξη της τρίμηνης καμπάνιας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα Αγορή Κωτή αναφέρθηκε στην προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, τονίζοντας ότι, σήμερα με τις περικοπές στις εξετάσεις οι γυναίκες διαπιστώνουν το πρόβλημα υγείας όταν είναι ήδη αργά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ενεργοποιούμενος θα συνεχίσει την επιδημιολογική μελέτη, είπε η κ. Κωτή και υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας για τις γυναίκες είναι τραγική. Προς αυτήν την κατεύθυνση η κ. Κωτή απεύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου στο Σύνταγμα, ενώ σημείωσε ότι ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών θα κάνει εξορμήσεις το επόμενο διάστημα για την υγεία σε χώρους υγείας και συσκέψεις σε χωριά.

Επιπλέον, ο ΔΣΓ θα πραγματοποιήσει δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκ των οποίων η μία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο καφέ «Ισημερία» (Αντωνοπούλου – Αλεξάνδρας) με θέμα: «Οι σύγχρονες ανάγκες μητέρας και παιδιού σε υγεία – πρόνοια».

Η κ. Κωτή εξήγησε ότι: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τη σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, που οφείλεται στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας αλλά και στις βαθιές ανατροπές στις παροχές υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και του δημόσιου συστήματος Υγεία – Πρόνοιας.

Εμείς στην ΟΓΕ θεωρούμε ότι η υγεία και η ζωή έστω και ενός ανθρώπου δεν πρέπει να μπαίνει στο ζύγι. Κι αν μπει είναι άπειρες φορές πιο ακριβή από οτιδήποτε άλλο» κατέληξε. Για την κατάσταση αυτή, ο ΔΣΓ απαιτεί μεταξύ άλλων χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες και κατάργηση των ορίων σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Παρούσες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και τα μέλη του Συλλόγου Βούλα Ζαχαρίου και Βούλα Κωνσταντινίδου.

Σχετικά άρθρα:

Σοκ για την επιστημονική κοινότητα ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο

Καρκίνος 1 στους 4 θανάτους ~ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ ΒΟΛΟΥ – Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου