ΤΟΠΙΚΑ

Απώλειες 15 -20% στην αγορά ~ Δεκαήμερο εκπτώσεων

απώλειες-15-20-στην-αγορά-δεκαήμερο-εκπτώ-5862

Αλλη μία ευκαιρία χάθηκε ανεπιστρεπτί, λένε σε απόγνωση οι έμποροι

Μείωση της τάξεως του 15-20%, ίδιου μεγέθους δηλαδή με αυτή του Πάσχα, είδε η εμπορική αγορά Βόλου και Νέας Ιωνίας στο ταμείο της το δεκαήμερο εκπτώσεων, που ολοκληρώθηκε χθες αν και αυτό αποτελούσε άλλη μία ευκαιρία για να ανασάνουν τα καταστήματα, που όμως μέσα στο γενικότερο κλίμα των κινητοποιήσεων πέρασε αναξιοποίητη ανεπιστρεπτί.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος, είπε ότι λόγω όλων αυτών των γεγονότων με τις αξιολογήσεις και το ασφαλιστικό επηρεάστηκε το κλίμα της αγοράς και τα καταστήματα δεν δούλεψαν. Οπως εξήγησε, ο κόσμος είναι φοβισμένος με αυτά που συμβαίνουν και έχει ανασφάλεια, ενώ η κυβέρνηση δεν κοίταξε για άλλη μία φορά το ιδιωτικό τομέα.

Το κλίμα στην αγορά ήταν υποτονικό. «Ο κόσμος έμπαινε στα καταστήματα, αλλά δεν ψώνιζε. Ούτε είχε την ψυχολογική διάθεση ούτε και την οικονομική δυνατότητα για να ξοδέψει. Περιορίστηκε μόνο στα απολύτως απαραίτητα, όπως ακριβώς συνέβη και τη Μ. Εβδομάδα» είπε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος είναι απογοητευμένος. «Περιμέναμε το Πάσχα να πάρουμε μία ανάσα αλλά αυτό δεν έγινε. Ηρθαν οι εκπτώσεις όμως οι απώλειες ήταν και πάλι μεγάλες σε σχέση με πέρυσι. Για όλα αυτά είχαμε δυστυχώς προειδοποιήσει» επισήμανε.

Η πεσμένη κίνηση στην αγορά σε συνδυασμό με την ψήφιση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου έχει προκαλέσει διάχυτη δυσαρέσκεια. «Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σίγουρα δεν φέρνει ανάπτυξη σε μία αγορά που διανύει τον έβδομο χρόνο ύφεσης. Για τα εισοδήματα του 2016 θα κληθούμε να πληρώσουμε πάνω από το 60% των εισοδημάτων μας στην Εφορία. Οι επαγγελματίες θα οδηγηθούν στο λουκέτο και την ανεργία» πρόσθεσε.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας είναι αδιανόητο να πληρώνεις από το πρώτο ευρώ 29% φόρο συν προκαταβολή φόρου 100%. «Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι επαγγελματίες δεν μπορούν να ζήσουν. Νέες επιχειρήσεις αποτρέπονται να ανοίξουν. Η αγορά οδηγείται σε διάλυση, όπως και το κράτος το ίδιο» είπε ο κ. Τσέλιος.

Ειδικά για το κράτος ο ίδιος επισήμανε ότι «δυστυχώς δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει οι υπεύθυνοι ότι όταν καταστραφεί η αγορά, τότε θα καταστραφεί και το κράτος.

Χωρίς εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχουν έσοδα στην Εφορία αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία. Οπότε κάποια στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα έχουν έσοδα και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου